Escargots à la Bourguignonne

Kuulus prantsuse roog viinamäetigudega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

225 g võid

4 sl hakitud siledalehist peterselli

1 sl valget veini

1 tl konjakit või Prantsuse brändit

3 hakitud küüslauguküünt

1 hakitud šalottsibul

soola ja musta pipart

riivitud muskaatpähklit

24 hästi suurt viinamäetigu (nii tigu kui ka koda)

Serveerimiseks:

juuretisesaia

meresoolahelbeid

Valmistamine

Sega kausis või, petersell, vein, konjak/brändi, küüslauk ja šalottsibulad kahvliga ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Kata kauss toidukilega ning pane järgmise päevani külmkappi maitsestuma. 

Kuumuta ahi 200°C. Tõsta iga teokoja sisse 0,5 tl võisegu. Siis torka sinna sisse tigu ja seejärel täida kõik kojad ülejäänud võiseguga.

Kata ahjuvormi põhi paksu kivisoolakihiga. Aseta teod soola sisse, võiga pool ülal. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni või susiseb. 

Serveeri, kõrvale paku leiba, millega küüslaugu-petersellivõid kätte saada. 

Proovi veel:

Allikas: Saveur.com

LISA KOMMENTAAR