Suitsupeekonimoos

See peekoni-sibulamoos sobib näiteks burgeritesse, aga ka sinihallitusjuustu kõrvale.

Kogus
600 ml
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g Rakvere suitsupeekonit

500 g punast sibulat

5 küüslauguküünt

3 sl pruuni suhkrut

3 sl vahtrasiirupit

1 tl paprikapulbrit

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

2,5 dl kohvi

0,75 dl veiniäädikat

1 tl soola

1 tl värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Lõika suitsupeekon peenikesteks ribadeks. Pruunista pannil mitmes jaos ning tõsta köögipaberile nõrguma. Kalla rasv pannilt purki, et saaksid sellega edaspidi valmistada ahjukartuleid vms. 

Võta samast purgist paar supilusikatäit peekonirasva ning kuumuta selles sibula- ja küüslauguviilud kolmes-neljas jaoks klaasjaks. 

Retsept on mugandatud Britt Paju ja Lia Virkuse raamatust "Peekoni 50 krõbedat varjundit" (Ajakirjade Kirjastus, 2016)

LISA KOMMENTAAR