Lo Mein filipiinide moodi

Lo Mein on Hiina köögist pärit nuudliroog. Kasutatakse nisujahuga nuudleid, mis segatakse erinevate vokitud lisanditega. Siin on Filipiinidel levinud viis sellest roast.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Valmistusaeg
20 minutit + marineerimine
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kanafilee

1 munavalge

1 sl maisitärklist

2 sl õli

170 g värskeid lo-mein nuudleid

1 talisibul või roheline sibul

2 küüslauguküünt

0,25 värsket kapsast

70 g rohelisi aedube

1 väike porgand

1 paksoi

5 g värsket koriandrit

soola ja musta pipart

2 sl sojakastet

1 sl magusat sojakastet ehk kecap manis't (indoneesia vürtsikaste)

laimisektoreid serveerimiseks

Valmistamine

Vispelda väikeses kausis munavalge kohevaks. Lisa maisitärklis ning 1 cm laiusteks ribadeks lõigatud kanafilee. Sega läbi ning pane 24 tunniks külmkappi maitsestuma. 

Järgmisel päeval kuumuta potis vesi keemiseni, lisa julgelt soola. Lisa nuudlid ning keeda pehmeks (u 2 minutit). Lisa ribadeks lõigatud kapsas, 4 cm juppideks lõigatud oad, tikkudeks lõigatud porgand ja viilutatud paksoi. Kuumuta 1-2 minutit, siis nõruta hoolega. 

Samal ajal kuumuta suurel pannil või vokis õli mõõdukalt tugeval tulel. Lisa kanafileeribad ja prae neid u 5 minutit kuni pruunistumiseni. Lisa hakitud küüslauk ja prae 1-2 minutit. Lisa viilutatud roheline sibul, sega läbi. 

Lisa nõrutatud nuudlid ja köögiviljad, seejärel magus sojakaste, tavaline sojakaste ning sool-pipar. Sega läbi, kalla serveerimisnõusse ja puista peale koriandrilehed. Serveeri laimisektoritega. 

Loe veel:

Allikas: Munchies

LISA KOMMENTAAR