400 g kõva tofu juustu
4 sl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)
2 tl seesamiseemneid
1 sl riivitud ingverijuurt
2 purustatud küüslauguküünt
1 hakitud punane tšilli (eemalda seemned)
punt talisibulat või rohelist sibulat
250 g keedetud pruuni riisi
200 g keedetud ja tükeldatud brokolivõrseid (brokolini)
50 g keedetud edamame sojaube
1 sl sojakastet
Lõika tofu pikkadeks ribadeks. Aseta kahe köögipaberilehe vahele ning pane raskuse alla, et liigne vedelik kätte saada.
Kuumuta grillahi tuliseks. Pintselda tofuribad poole hoisini-kastmega, siis pane õlitatud ahjuplaadile. Puista peale 1 tl seeamiseemneid ning grilli 6-8 minutit, kuni tofu on kuldne ja krõbe. Siis pööra ringi, pintselda ülejäänud hoisin-kastmega, puista peale ülejäänud seesamiseemned ja grilli ka teiselt poolt kuldseks.
Samal ajal prae ingver, küüslauk ja tšilli 1 tl seesamiõlis aromaatseks. Lisa pool hakitud talisibulast ja prae segades veel minut aega. Lisa keedetud riis ja prae segades umbes 5 minutit, kuni riis on korralikult läbi kuumutatud.
Sega juurde kergelt keedetud ning tükeldatud brokolivõrsed ning edamame oad. Maitsesta sojakastmega. Jaota kaussidesse, tõsta peale grillitud tofu ning ülejäänud roheline sibul.
Idee: Olive Magazine
Hoisin-tofu pruuni riisiga
Ühes portsjonis on alla 500 kcali, lisaks on see maitsev ja sobib täistaimetoitlastele.