Hoisin-tofu pruuni riisiga

Ühes portsjonis on alla 500 kcali, lisaks on see maitsev ja sobib täistaimetoitlastele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kõva tofu juustu

4 sl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)

2 tl seesamiseemneid

1 sl riivitud ingverijuurt

2 purustatud küüslauguküünt

1 hakitud punane tšilli (eemalda seemned)

seesamiõli

punt talisibulat või rohelist sibulat

250 g keedetud pruuni riisi

200 g keedetud ja tükeldatud brokolivõrseid (brokolini)

50 g keedetud edamame sojaube

1 sl sojakastet

Valmistamine

Lõika tofu pikkadeks ribadeks. Aseta kahe köögipaberilehe vahele ning pane raskuse alla, et liigne vedelik kätte saada.

Kuumuta grillahi tuliseks. Pintselda tofuribad poole hoisini-kastmega, siis pane õlitatud ahjuplaadile. Puista peale 1 tl seeamiseemneid ning grilli 6-8 minutit, kuni tofu on kuldne ja krõbe. Siis pööra ringi, pintselda ülejäänud hoisin-kastmega, puista peale ülejäänud seesamiseemned ja grilli ka teiselt poolt kuldseks. 

Samal ajal prae ingver, küüslauk ja tšilli 1 tl seesamiõlis aromaatseks. Lisa pool hakitud talisibulast ja prae segades veel minut aega. Lisa keedetud riis ja prae segades umbes 5 minutit, kuni riis on korralikult läbi kuumutatud.

Sega juurde kergelt keedetud ning tükeldatud brokolivõrsed ning edamame oad. Maitsesta sojakastmega. Jaota kaussidesse, tõsta peale grillitud tofu ning ülejäänud roheline sibul.

Idee: Olive Magazine

LISA KOMMENTAAR