3 väikest spagetikõrvitsat (a 680 g)
450 g kalkunihakkliha
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl vürtsköömneid
1 tl soola
0,5 tl tšillipulbrit
0,5 tl paprikapulbrit
0,5 tl kuivatatud punet
0,5 hakitud väikest sibulat
2 sl hakitud paprikat
1,25 dl vett
120 ml tomatimahla (konservist)
100 g riivitud juustu
Kuumuta ahi 200 C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Lõika spagetikõrvitsad pikuti pooleks, siis uurista lusika abil säsi ja seemned välja. Pintselda kõrvitsad seest õliga, maitsesta kergelt soola-pipraga. Aseta kõrvitsapoolikud ahjuplaadile, lõikepind all. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 50 minutit või kuni kõrvits on küps (kontrolli küpsust kahvli või terava noaga).
Pruunista kalkunihakkliha pannil, kuni see enam roosa pole. Siis lisa maitseained ja sega hoolega. Siis lisa hakitud sibul, paprika, vesi, tomatimahl. Kata pann kaaega ja hauta kastet tasasel tulel u 20 minutit.
Kui spagetikõrvitsad on küpsed, siis lase neil veidi jahtuda. Kui kõrvitsad on piisavalt jahtunud, siis kaabi "spagetid" ehk küpsetatud kõrvitsaniidid lahti (jäta need kõrvitsapoolikute sisse). Tõsta igasse kõrvitsapoolikusse u 1,25 dl hakklihasegu. Tõsta peale 2 sl riivitud juustu.
Pane ahju tagasi ja küpseta veel 5 minutit, kuni juust on sulanud.
Võta ahjust välja, tõsta peale pico de gallo ja serveeri kohe!
Allikas: Skinny Taste
Spagetikõrvits kalkuni-taco täidisega