3 sl külmpressitud oliiviõli
100 g hirssi
0,25 tl safraniniidikesi
1 suur apelsin
1 röstitud paprika (purgist või ise röstitud)
400 g purk konservitud kikerherneid
1 väike punane sibul
2 sl šerriäädikat või veiniäädikat
1-2 tl vahtrasiirupit või kasesiirupit
0,5 tl kuivatatud punet
soola ja musta pipart
Loputa hirss jooksva vee all, nõruta hoolega. Kuumuta praepannil teelusikatäis oliiviõli, lisa nõrutatud hirss ja prae keskmisel kuumusel segades umbes minut aega, kuni hirss on kergelt kuldne. Tõsta pann tulelt.
Kuumuta väiksemas potis vesi keemiseni, lisa u 0,5 tl soola ja safran. Lisa kergelt praetud hirss, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta hirssi umbes 18 minutit, kuni hirss on pehme.
Hirsi keetmise ajal loputa ja nõruta kikerherned, vajadusel tükelda paprika, lõika punane sibul õhukesteks viiludeks, fileeri apelsin.
Kui hirss on küps ja vedelik imendunud, tõsta see suurde salatikaussi. Lisa kikerherned, apelsinitükid (ja mahl!), paprikatükid, sibulaviilud, 3 sl õli, vahtra- või kasesiirup ning kuivatatud pune. Maitsesta soola-pipraga ja sega läbi.
Serveeri.
Allikas: Fine Cooking, mugandatud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Kikerherne-hirsisalat
Vahemereline põnev salat.