Täidetud suvikõrvitsad

Seahakklihaga täidetud suvikõrvitsad. Hakklihatäidis jääb pärast küpsetamist üsna tihke - kui soovid pehmemat täidist, siis jäta riivsai lisamata.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g seahakkliha

6 sl riivsaia

2 muna

1 dl vett

soola ja musta pipart

salveid

majoraani

1 purustatud küüslauguküüs

3-4 väiksemat suvikõrvitsat

riivitud (laktoosivaba) juustu

Valmistamine

Sega hakkliha ja riivsai munaga. Sega juurde vesi. Maitsesta hakkmass soola, pipra, salvei, majoraani ja küüslauguga. Lase segul tund aega seista.

Lõika suvikõrvitsad pooleks ja eemalda lusikaga seemned. Pane suvikõrvitsapoolikud külma kergelt soolaga maitsestatud vette ja kuumuta keemiseni. Nõruta hoolega. 

Jaota hakklihatäidis suvikõrvitsatesse, puista peale riivitud juust. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba märgistusega juustu.

Retsept on mugandatud Taani ajakirjast Hjemmet (42/1992, Squash med fyld)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 27.11.2017 13:14

Kasutaja Mantragirl on saatnud sellise pildi kunagi (dets 2008):