Sega hakkliha ja riivsai munaga. Sega juurde vesi. Maitsesta hakkmass soola, pipra, salvei, majoraani ja küüslauguga. Lase segul tund aega seista.
Lõika suvikõrvitsad pooleks ja eemalda lusikaga seemned. Pane suvikõrvitsapoolikud külma kergelt soolaga maitsestatud vette ja kuumuta keemiseni. Nõruta hoolega.
Jaota hakklihatäidis suvikõrvitsatesse, puista peale riivitud juust. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Nipid ja soovitused:
Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba märgistusega juustu.
Retsept on mugandatud Taani ajakirjast Hjemmet (42/1992, Squash med fyld)
Täidetud suvikõrvitsad
Seahakklihaga täidetud suvikõrvitsad. Hakklihatäidis jääb pärast küpsetamist üsna tihke - kui soovid pehmemat täidist, siis jäta riivsai lisamata.