120 g hapukoort
300 g nisujahu
200 g külma võid
näpuotsaga soola
Täidis:1 pikuti poolitatud vanillikaun
1 sidruni peenelt riivitud koor
2 sl vanillikastmepulbrit
165 g suhkrut
500 g maasikaid
korralik punt rabarbrit
Lisaks:50 g mandlilaaste
Mascarpone-kreem:500 g mascarpone't
2 sl tuhksuhkrut
1 sl roosivett
Pane või, jahu ja näpuotsaga soola köögikombaini ning töötle ühtlaseks puruseguks. Lisa hapukoor ning töötle ühtlaseks tainaks. Keera tainapall toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.
Samal ajal kuumuta ahi 180°C ja kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Lõika rabarber 4 cm juppideks. Pane rabarbritükid, puhastatud maasikad, suhkur, vanillikastmepulber, sidrunikoor ja vanillikaunast kaabitud seemned (ning kaun!) kaussi ning sega läbi.
Rulli tainas kergelt jahusel laual 35 cm läbimõõduga kettaks ning tõsta ettevaatlikult ahjuplaadile. Tõsta rabarbri-maasikasegu tainaketta keskele, jättes 5 cm serva vabaks. Voldi tainaserv kergelt üle täidise keskele.
Pintselda tainas munakollasega, puista peale mandlilaastud.
Küpseta 45-60 minutit, kuni tainas on kuldne ja küps ning rabarbri-maasikatäidis pehmenenud.
Samal ajal valmista roosikreem. Sega kausis mascarpone, tuhksuhkur ja roosivesi ühtlaseks. Kata kauss kinni ja hoia serveerimiseni külmkapis.
Lase galette'il veidi jahtuda, siis sõelu koogi(servade)le tuhksuhkrut. Lõika sektoriteks ja serveeri roosikreemiga.
Allikas: Taste.com.au
Maasika-rabarbri galette
Kaunis kevadsuvine Prantsuse dessert.