Maasika-rabarbri galette

Kaunis kevadsuvine Prantsuse dessert.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

120 g hapukoort

300 g nisujahu

200 g külma võid

näpuotsaga soola

Täidis:

1 pikuti poolitatud vanillikaun

1 sidruni peenelt riivitud koor

2 sl vanillikastmepulbrit

165 g suhkrut

500 g maasikaid

korralik punt rabarbrit

Lisaks:

50 g mandlilaaste

1 munakollane

Mascarpone-kreem:

500 g mascarpone't

2 sl tuhksuhkrut

1 sl roosivett

Valmistamine

Pane või, jahu ja näpuotsaga soola köögikombaini ning töötle ühtlaseks puruseguks. Lisa hapukoor ning töötle ühtlaseks tainaks. Keera tainapall toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.

Samal ajal kuumuta ahi 180°C  ja kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Lõika rabarber 4 cm juppideks. Pane rabarbritükid, puhastatud maasikad, suhkur, vanillikastmepulber, sidrunikoor ja vanillikaunast kaabitud seemned (ning kaun!) kaussi ning sega läbi.

Rulli tainas kergelt jahusel laual 35 cm läbimõõduga kettaks ning tõsta ettevaatlikult ahjuplaadile. Tõsta rabarbri-maasikasegu tainaketta keskele, jättes 5 cm serva vabaks. Voldi tainaserv kergelt üle täidise keskele. 

Pintselda tainas munakollasega, puista peale mandlilaastud. 

Küpseta 45-60 minutit, kuni tainas on kuldne ja küps ning rabarbri-maasikatäidis pehmenenud.

Samal ajal valmista roosikreem. Sega kausis mascarpone, tuhksuhkur ja roosivesi ühtlaseks. Kata kauss kinni ja hoia serveerimiseni külmkapis. 

Lase galette'il veidi jahtuda, siis sõelu koogi(servade)le tuhksuhkrut. Lõika sektoriteks ja serveeri roosikreemiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Kuigi roosi-mascarpone-kreem maitseb selle koogi juures imeliselt, võid seda ka lihtsalt vahukoore või vanillijäätisega serveerida. 
  • Võid valmistada kuus väikest pirukat.

Allikas: Taste.com.au

LISA KOMMENTAAR