Veisepõsed mee ja sojaga

Hiinahõnguline veisepõsehautis.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
4 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

1,5 kg hautamiseks sobivat veiseliha (nt 2 suurt põske)

1 sibul

1 porgand

1 porru

1 sellerivars

2 küüslauguküünt

väike punt tüümiani

5 koriandriseemet

2 nelki

50 ml šerriäädikat

60 ml sojakastet

200 ml Madeira veini

3 sl vedelat mett

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

800 g kanapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 160 C. Eemalda veisepõskedelt kelmed, lõika põsed pooleks. Tükelda sibul, porgand, porru ja seller. 

Kuumuta õli suures paksupõhjalises ahjupotis, lisa lihatükid ja pruunista need korralikult ümberringi. 

Lisa potti tükeldatud köögiviljad, siis tüümian, koriandriseemned ja nelk. Kuumuta segades veel 10 minutit, kuni köögiviljad on pruunistunud. 

Lisa šerriäädikas, sojakaste ja Madeira, nirista juurde mesi. Sega läbi, siis tõsta kuumust ning keeda veidi kokku e. redutseeri, kuni leem on kleepjas ja veidi siirupilaadne ja katab kenasti lihatükke. Sega juurde tomatipüree.

Kalla potti puljong, kuumuta keemiseni. Sega läbi, siis timmi vajadusel maitset soolaga (soola ei pruugi vaja minna, kuna sojakaste on juba soolane).

Kata pott kaanega ja pane 2,5-3 tunniks ahju ja küpseta, kuni liha on täiesti pehme. Küpsetamise ajal sega liha 1-2 korda. 

Tõsta pott ahjust välja ning tõsta liha kurnlusikaga kõrvale. Pane pott tulele ja keeda 10 minutit, kuni leem on mõnusalt kleepjas ja paksenenud.

Lõika liha paksudeks viiludeks. Serveeri näiteks kartulipudruga - tõsta igale kartulipudruportsjonile paar veisepõseviilu ning  tõsta kastet peale.

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR