2 sl õli
1,5 kg hautamiseks sobivat veiseliha (nt 2 suurt põske)
1 sibul
1 porgand
1 porru
väike punt tüümiani
2 nelki
50 ml šerriäädikat
60 ml sojakastet
200 ml Madeira veini
3 sl vedelat mett
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
800 g kanapuljongit
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 160 C. Eemalda veisepõskedelt kelmed, lõika põsed pooleks. Tükelda sibul, porgand, porru ja seller.
Kuumuta õli suures paksupõhjalises ahjupotis, lisa lihatükid ja pruunista need korralikult ümberringi.
Lisa potti tükeldatud köögiviljad, siis tüümian, koriandriseemned ja nelk. Kuumuta segades veel 10 minutit, kuni köögiviljad on pruunistunud.
Lisa šerriäädikas, sojakaste ja Madeira, nirista juurde mesi. Sega läbi, siis tõsta kuumust ning keeda veidi kokku e. redutseeri, kuni leem on kleepjas ja veidi siirupilaadne ja katab kenasti lihatükke. Sega juurde tomatipüree.
Kalla potti puljong, kuumuta keemiseni. Sega läbi, siis timmi vajadusel maitset soolaga (soola ei pruugi vaja minna, kuna sojakaste on juba soolane).
Kata pott kaanega ja pane 2,5-3 tunniks ahju ja küpseta, kuni liha on täiesti pehme. Küpsetamise ajal sega liha 1-2 korda.
Tõsta pott ahjust välja ning tõsta liha kurnlusikaga kõrvale. Pane pott tulele ja keeda 10 minutit, kuni leem on mõnusalt kleepjas ja paksenenud.
Lõika liha paksudeks viiludeks. Serveeri näiteks kartulipudruga - tõsta igale kartulipudruportsjonile paar veisepõseviilu ning tõsta kastet peale.
Allikas: BBC Good Food
Veisepõsed mee ja sojaga
Hiinahõnguline veisepõsehautis.