1,3 kg seapõski
3-4 cm jupp ingverijuurt
1 sl õli
6 sl Sichuani tšilli-oakastet
1,2 l vett või puljongit
4 sl Shaoxingi riisiveini
1 sl tumedat sojakastet
1 tl Sichuani piprateri
1 "vale" kardemon (Tsao Kor/cao guo; soovi korral)
värsket koriandrit kaunistamiseks
soola ja musta pipart
Kuumuta praepannil õli keskmisel kuumusel. Patsuta seapõsed köögipaberiga kuivaks, siis maitsesta soola-pipraga. Tõsta pannile (vajadusel jaokaupa!) ning pruunista 4 minutit ühelt ja 4 minutit teiselt poolt. Ära põski praadimise ajal väga palju liiga, siis pruunistuvad need paremini. Tõsta kõrvale.
Kuumuta kõrgete servadega hautamispannil veel paar lusikatäit õli keskmisel kuumusel. Lisa tšilli-oakaste ning prae segades 30 sekundit, kuni kaste on aromaatne. Lisa puljong, vein, viilutatud ingver ja roheline sibul, sojakaste ning vürtsid. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lisa pruunistatud seapõsed.
Kuumuta ahi 150°C. Kata hautamispann kaane või fooliumiga ning tõsta vähemalt 2,5 kuni 3 tunniks ahju küpsema, kuni seapõsed on väga pehmed.
Lase lihal hautamisleemes jahtuda ning tõsta roog külmkappi järgmise päevani.
Enne serveerimist kaabi roa pinnale kogunenud tahke rasv ning kuumuta roog uuesti läbi. Kaunista hakitud koriandriga, serveeri riisi ja köögiviljadega.
Tuntud briti autori Fuchsia Dunlopi retsept, mugandatud raamatust "Land of Plenty"
Hautatud seapõsed Sichuani stiilis
Sichuani stiilis hautatud seapõsed.