3 kg tallekints
1 sl kadakamarju
1 tl musta terapipart
2 sl oliiviõli
2,5 dl valget veini
paar näpuotsatäit soola
Eelmisel õhtul peenesta küüslauk, rosmariin, pipraterad ja kadakamarjad uhmris ning sega seejärel oliiviõliga pastaks. Hõõru lambakints marinaadiga kokku ning tõsta jahedasse maitsestuma.
Tund aega enne ahjupanekut tõsta liha toatemperatuurile soojenema.
Kuumuta ahi 190 kraadini. Tõsta lambakints ahjupannile ning küpseta 1 tund ja 45 minutit keskelt roosa lambaliha jaoks ning 2 tundi küpsema liha jaoks. Tõsta ahjust välja, kata liha fooliumiga ja lase vähemalt 30 minutit puhata.
Samal ajal kalla liigne rasv ahjupannilt ära. Pane ahjupann pliidi peale. Kalla vein pannile, kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni leem veidi kokku keeb.
Kurna leem läbi sõela väikese poti sisse, maitsesta. Kui lambaliha on piisavalt puhanud, siis lõika see viiludeks ja serveeri koos kastmega.
Inspiratsiooniks: BBC Good Food, retsepti testis ja pildid tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Oleme selle retsepti järgi nüüd kaks korda lambakintsu valmistanud ja kindlasti valmistame veel! Marinaad sobib imehästi lamba maitsestamiseks!
Lambakints kadakamarjadega
Sobib hästi kevadpühadelauale.