Tomati-spinatipirukas

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

75 g margariini

1 dl keedetud kartulit

3 dl nisujahu

3 sl vett

Täidis:

500 g värsket spinatit või 300 g külmutatud spinatit või 0.5 tk porrut

4 tk tomatit

1 dl piima

2 dl hapukoort

2 tk muna

0.5-1 tl soola

1 sl värsket estragoni või 1 tl kuivatatud estragoni või musta pipart

4 dl riivitud juustu

Valmistamine

Sega jahu, purustatud keedetud kartul ja või omavahel, lisa vesi ja sega ühtlaseks.
Suru tainas 30 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja servadele. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Kui kasutad värsket spinatit, siis kuumuta seda väheses soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kurna hoolega.

Prae hakitud porru kiiresti õlis. Lisa spinat ja lase liigsel vedelikult aurustuda.
Laota küpsetatud põhjale veidi riivitud juustu, siis porru-spinatisegu ja seejärel laota peale tomativiilud.

Sega omavahel piim, munad, hapukoor ja maitseained. Vala segu pirukatäidisele. Puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Finfoodi retsept (Tomaatti-pinaattipiirakka)

LISA KOMMENTAAR