Chili mac

Selles omapärases argiroas kohtuvad ameeriklaste kaks suurt lemmikut - “chili con carne” ja “macaroni and cheese”. Kogu roog valmib ühes pajas ja pliidi peal - lihtne ja põnev!
Siinse retsepti järgi saad kergelt vürtsika roa!

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g väherasvast kalkuni- või veisehakkliha

praadimiseks veidi õli

2 tl tšillipulbrit

soola ja musta pipart

400 g purk konservitud punaseid ube (kidney beans)

400 g tomatikastet või tomatipüreed

350 g purk salsa-kaste (nt Chunky Salsa Medium)

150 g väikeseid makarone (sarvekesed, chifferini, chiffari lisci vms)

100-150 g riivitud juustu

Valmistamine

Kuumuta õli keskmise suurusega paksupõhjalises potis. Lisa hakkliha, maitsesta soola, pipra ja tšillipulbriga. Prae segades, kuni liha on kergelt pruunistunud. 

Loputa konservitud oad hoolega, nõruta ja lisa potti. Lisa tomatikaste ja salsa-kaste, siis täida mõlemad purgid poolenisti veega, loksuta ja pane samuti potti (hea viis viimse kui kastme- ja salsatilga kättesaamiseks :))

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta umbes 10 minutit. 

Sega juurde makaronid (keetmata!), kata pott uuesti kaanega ning hauta tasasel tulel u 10 minutit, kuni makaronid on pehmed. 

Puista peale riivjuust ja serveeri. 

Variatsioonid:

  • Lisa koos hakklihaga potti ja hakitud sibulat-küüslauku või rohelist paprikat
  • Teravamate roogade armastajad võivad lisada rohkem tšillipulbrit või hoopis paar  jalapeño-kauna.
  • Lisamaitset annaks ka taco-maitseainesegu (NB! Taco chili mac on NASA astronautide kuivtoidumenüüs!).
  • Juustu võib rohkem lisada.
  • Punaste ubade asemel kasutada valgeid jne.
  • Valmis roale võib puistata koriandrit, rohelist sibulat või peterselli.

Retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök, foto tegi Hele-Mai Alamaa

LISA KOMMENTAAR