450 g väherasvast kalkuni- või veisehakkliha
praadimiseks veidi õli
2 tl tšillipulbrit
soola ja musta pipart
400 g purk konservitud punaseid ube (kidney beans)
400 g tomatikastet või tomatipüreed
350 g purk salsa-kaste (nt Chunky Salsa Medium)
150 g väikeseid makarone (sarvekesed, chifferini, chiffari lisci vms)
100-150 g riivitud juustu
Kuumuta õli keskmise suurusega paksupõhjalises potis. Lisa hakkliha, maitsesta soola, pipra ja tšillipulbriga. Prae segades, kuni liha on kergelt pruunistunud.
Loputa konservitud oad hoolega, nõruta ja lisa potti. Lisa tomatikaste ja salsa-kaste, siis täida mõlemad purgid poolenisti veega, loksuta ja pane samuti potti (hea viis viimse kui kastme- ja salsatilga kättesaamiseks :))
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta umbes 10 minutit.
Sega juurde makaronid (keetmata!), kata pott uuesti kaanega ning hauta tasasel tulel u 10 minutit, kuni makaronid on pehmed.
Puista peale riivjuust ja serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök, foto tegi Hele-Mai Alamaa.
Chili mac
Selles omapärases argiroas kohtuvad ameeriklaste kaks suurt lemmikut - “chili con carne” ja “macaroni and cheese”. Kogu roog valmib ühes pajas ja pliidi peal - lihtne ja põnev! Siinse retsepti järgi saad kergelt vürtsika roa!