300 g k/s nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
75 g võid
0,25 riivitud muskaatpähklit
1 muna
125 ml piima
näputäis soola
Siirup:4 cm jupp ingverijuurt
660 g peensuhkrut
5 dl vett
Frittimiseks:Valmista esmalt siirup. Pane potti suhkur, viilutatud ingver, kaneelikoor, sidrunimahl ja vesi. Kuumuta keskmisel tulel keemiseni. Sega, kuni suhkur on sulanud, siis keeda 3-4 minutit, kuni siirup on aromaatne. Tõsta pott tulelt ja pane umbes 2 tunniks jahedasse.
Pane jahu, küpsetuspulber ja või köögikombaini ning töötle, kuni saad purusegu. Lisa riivitud muskaatpähkel, muna, piim ja näpuotsatäis soola ja töötle ühtlaseks. Pressi tainas paksuks kettaks, keera toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.
Rulli tainas kergelt jahusel laual 7 mm paksuseks. Lõika 12 ristkülikut suurusega 10 cm x 5 cm, siis tee iga ristküliku sisse 3 pikka sisselõiget, nii et ühest otsast jääb 1 cm läbi lõikamata (saad neljaharulise "kahvli"). Punu palmikusse, näpista otsad tugevasti kinni. Kata valmis palmikud niiske köögirätikuga, et need ei kuivaks liialt.
Aseta siirupikauss jääkülma veega täidetud kausi kohale - siirup peab nimelt võimalikult külm olema.
Kuumuta potis või fritüüris õli 170°C. Küpseta pontšikuid jaokaupa umbes 3 minutit, neid aeg-ajalt pöörates, kuni need on ümberringi kuldpruunid. Siis kasta kohe külma siirupi sisse, lase neil seal 1 minuti seista ja seejärel tõsta metallrestile jahtuma.
Allikas: Taste.com.au
Koeksisters
Lõuna-Aafrika punutud pontšikud, mis kastetakse peale küpsetamist siirupisse.