Miso-kanahautis

Miso Claypot Chicken ehk savipoti-misokana, aga ilma savipotita :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl sojakastet

1 sl austrikastet

1 sl Shaoxingi riisiveini

1 sl valget või punast miso-pastat

0,5 tl meresoola

0,5 tl suhkrut

0,5 tl seesamiõli

valget pipart

4 luudeta, aga nahaga kanakintsu

8 värsket või 4 kuivatatud šiitake seent

2,5 dl jasmiiniriisi

2,5 dl vett või kanapuljongit

6 mm paksune ingverijuureviil

2 talisibulat või rohelise sibula vart

Valmistamine

Lõika kanakintsud 2,5 cm tükkideks. Kui kasutad värskeid šiitake-seeni, siis lõika seenekübarad õhukesteks viiludeks. Kuivatatud šiitakesid tuleb esmalt leotada, siis eemalda seenejalg ja lõika seenekübar viiludeks. Lõika talisibulavarred 2,5 cm juppudeks. 

Sega suures kausis sojakaste, austrikaste, riisivein, misopasta, sool, suhkur ja seesamiõli omavahel. Jahvata veskist paar keerdu valget pipart lisaks. 

Lisa kanatükid ja seeneviilud marinaadi, sega läbi.

Sega riis ja puljong riisikeetjas või malmist ahjupotis. Tõsta kana-seenesegu koos marinaadiga riisi peale. Puista peale roheline sibul.

Riisikeetjas:

Kata riisikeetja kaanega, lülita masin sisse ja hauta riis valmimiseni. Kui tsükkel läbi, siis ava kaas ja kontrolli kana küpsust. Vajadusel küpseta veel mõned minutid.

Malmist ahjupotis:

Kata pott kaanega ja tõsta keskmisele tulele. Kuumuta 5 minutit, kuni roog podisema hakkab. Alanda kuumust, kata kaanega ja hauta umbes 25 minutit, kuni vedelik on imendunud ja kana läbi küpsenud. Sega riis kohevaks. 

Serveeri kaussides. 

Allikas: Lucky Peach

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 17.03.2017 17:48

Väga meeldis kogu perele, sh lastele (4,6,8) ja paluti kindlasti veel teha. Kasutasin värskeid kodumaiseid šiitake seeni (Scandic Organic/FruitXpress), talisibula asemel oli mul murulauk, sest keegi oli talisibula ära söönud :)