Pannkoogitort lõhega

Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.

Pannkoogitort lõhega oli Ilse Metsamaa võistlustöö "Tort isamaale 2015" võistlusel.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Lõhe:

1 nahaga hästi värske lõhefilee

1 suuremat sorti värske peet

2 sl brändit

1 tl kadakamarju

soola

suhkrut

Vahele:

300 g Saare smetana hapukoort

peotäis värsket tilli

sool ja roseepipart

Pannkoogid:

4 muna

1 sl suhkrut

näpuotsaga soola

200 g nisujahu

5 dl piima

50 g sulatatud võid

Kaunistamiseks:

punast kalamarja

astelpajumarju

Valmistamine

Esmalt valmista "peedilõhe". Puhasta kala luudest. Aseta kala toidukilele, nahk allpool, raputa peale suhkur ja sool. Kata filee peenelt riivitud toore peediga ja väheste purustatud kadakamarjadega. Piserda brändiga.

Keera toidukile tugevasti ümber kala. Aseta kala sobiva suurusega äärtega kandikule, aseta peale nt lõikelaud ja sellele veel mingi raskus. Tõsta kala külmkappi vähemalt 24 tunniks maitsestuma. 

Pannkookide jaoks klopi munad suhkruga lahti, sega juurde jahu ja piim ning sega ühtlaseks. Viimasena lisa juurde sulavõi. Sega läbi ja lase tainal u 30 minutit räti all seista, et jahu saaks paisuda.

Kuumuta pann, lisa sobiv kogus tainast ja küpseta paar minutit keskmisel kuumusel, kuni pannkook on altpoolt kaunilt kuldne. Keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt. Rasvainet ära pannile pane, või on juba taina sees!

Pane kookide vahele küpsetuspaber, siis ei kleepu nad kokku ja pärast on sul lihtsam tort kokku panna. Pannkoogid võib ka eelneval õhtul valmis küpsetada, siis on nad järgmisel päeval kenasti jahtunud.

Täidiseks sega kokku hapukoor ja hakitud tilli, lisa veidi roseepipart ja soola.

Päästa kala vajutuse alt ja eemalda kogu peet. Pühi kala köögipaberiga puhtamaks, lõika õhukesteks viiludeks.

Tordi kokku panemiseks aseta alusele pannkook, siis smetana-täidis, siis pannkook ja siis kalaviilud. Korda, kuni kala ja pannkooke jagub. Pealmiseks kihiks jääb pannkook.

Kaunista pealt kalamarja ja astelpaju marjadega. 

Vaata Ilse blogipostitust siit.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 08.02.2018 21:11

Üks mõnusamaid soolaseid torte mida ma söönud olen. Ega ma muidu eriti soolaste tortide fänn pole aga see on super .