Muraka-kaerahelbetort

Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.

Kaerahelbe-murakatort oli Liilia Raiki võistlustöö "Tort isamaale 2015" võistlusel.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g täistera kaerahelbeid

2 sl võid

2 sl pruuni suhkrut

Kate:

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

250 g kodujuustu

2 dl maitsestamata jogurtit

2 tl vanillisuhkrut

300 g murakamoosi

2 sl želatiinipulbrit + veidi vett

0,5 hapukat õunamahla

Kaunistamiseks:

külmutatud või värskeid murakaid

Valmistamine

Põhja valmistamiseks kuumuta keskmise kuumusega pannil kaerahelbeid ja võid umbes 5 minutit pidevalt segades, kuni kaerahelbed muutuvad kuldseks.

Sega juurde suhkur ning prae veel paar minutit, segu pidevalt segades. Tõsta pann tulelt ja lase jahtuda.

Pane želatiin 5 minutiks külma vette paisuma.

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Hõõru kodujuust läbi sõela või surista köögikombainis peenemaks, sega juurde jogurt ning murakamoos. Sega hulka vahustatud vahukoor. Maitsesta vanillsuhkruga, vajadusel lisa ka tavalist suhkrut.

Kuumuta õunamahl väikeses potis, lisa paisunud želatiin. Sega, kuni želatiin on sulanud. Lase želatiinisegul jahtuda ning kalla peene nirena pidevalt segades kodujuustukreemi hulka. Pane kauss külmkappi.

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi serv kilega ja põhi määri võiga. Suru pool kaerahelbesegust koogivormi põhjale, suru tihedalt kokku. Vala peale pool kodujuustukreemist. Järgmisena raputa peale ülejäänud kaerahelbed ja kreem.

Lase külmikus vähemalt 6 tundi tarretuda.

Eemalda vorm ja kile, libista tort kandikule ning kaunista vastavalt soovile nt. murakatega.

Vaata veel:

Vaata Liilia Raiki blogipostitust siit.

LISA KOMMENTAAR

h
postitatud 17.02.2017 21:50

Kui suure vormiga võiks tegemist olla retseptis?