Laota puhastatud marjad suhkruga kihiti potti ning lase paar tundi kuni järgmise päevani jahedas seista.
Tõsta pott tulele ning kuumuta nõrgal tulel keemiseni, potti aeg-ajalt raputades. Murakakeedis on valmis, kui marjad on ühtlaselt siirupisse vajunud ning vahtu enam juurde ei teki (selleks kulub umbes 25 minutit).
Eemalda nüüd vaht (keetmise ajal vahtu eemaldades tuleb kaasa liiga palju keedisesiirupit!) ning jaota keedis kuumutatud steriliseeritud purkidesse.
Sulge purgid kohe õhukindlalt ning säilita moose jahedas.
ma segan moosi kogu aeg kulbiga...ei juhtu halba midagi, pole ükski purk talve jooksul käärima läinud. Suhkrut panen ka palju vähem kui nõutud... murakatele lisan vett, sest murakamoos keeks ilma selleta liiga paksuks.
Murakamoos
Üks eriti ekslusiivne keedis :)