Gnocchi puravikukastmega

Itaallased söövad gnocchsid tihti paksude lihakastmete ehk raguudega, aga ka intensiivsete võipõhiste kastmetega. Just üks selline on Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenbergi lemmik. Kaste tehakse intensiivse maitsega, aga kasutatakse väikses koguses ja segatakse toidusse alati juba enne serveerimist nagu pastagi puhul.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

värskeid puravikke või kuivatatud puravikke (porcini)

võid

kuiva valget veini

küüslauku ja/ või sibulat

siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

häid gnocchisid (Itaalia kartuliklimbid)

serveerimiseks Parmesani või muud kõvemat juustu

Valmistamine

Kui kasutad värskeid puravikke, siis tükelda need ja prae vähese või ja hakitud sibula-küüslauguga kuni suurema vedeliku eraldumise ja aurustumiseni.

Lisa pannile törts veini, sega läbi ja lase aurustuda. Maitsesta soola-pipraga, lisa ohtralt hakitud peterselli ja lahkelt võid ning lase võil sulada.

Sega gnocchidega nii, et need on õhukese maitsestunud võikihiga kaetud ja serveeri koos Parmesani vms kõva juustuga.

Kasutada võib ka kuivatatud seeni, mis tuleb sel juhul eelnevalt leotada. 

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.

LISA KOMMENTAAR