400 g kanafileed
4 tl achiote või Mexene maitseainesegu
1 apelsini mahl
1 laimi mahl
1 punane ja 1 roheline paprika
1 sibul
hakitud värsket koriandrit
400 g purk "refried beans" oakonservi
12-16 nisutortiljat
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hapukoort
Lõika kanafilee ribadeks. Sega vürtside ja laimi- ja apelsinimahlaga ning lase vähemalt mõned tunnid, soovitatavalt järgmise päevani maitsestuda.
Lõika paprikad ribadeks. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Pane refried beans kuumakindlasse nõusse ja kuumuta 180°C ahjus 20 minutit.
Kuumuta tortiljad ühekaupa pannil mõlemalt poot, kuni need on veidi puhvis ja pruunitäpilised. Mässi soojad tortiljad puhta köögirätiku sisse ja tõsta ubade juurde ahju sooja.
Pruunista kanafileeribad pannil. Lisa ribadeks lõigatud paprikad ja sibul ning prae kiiresti kõik läbi. Siis alanda kuumust ning prae segades, kuni kana on läbinisti küps ja köögiviljad krõmpspehmed. Maitsesta soola-pipraga, puista peale koriander.
Too kõik komponendid korraga lauale - soojad tortiljad ja oasegu, praetud kana-köögiviljaribad ja lisandid.
Igaüks tõstab esmalt oma tortiljale veidi refried beans oasegu, siis kana-paprikasegu ja siis hapukoor-salsa-quacamole. Peale veidi tšillikastet.
Allikas: Lupe Pintos Deli
Lupe Pintos Deli fajita retsept
Lupe Pintos on Šotimaal Edinburghis 1990ndatel avatud delipood, mis keskendub Mehhiko-pärastele kaupadele. Siin on nende kõige populaarsem fajita retsept.