Lupe Pintos Deli fajita retsept

Lupe Pintos on Šotimaal Edinburghis 1990ndatel avatud delipood, mis keskendub Mehhiko-pärastele kaupadele. Siin on nende kõige populaarsem fajita retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kanafileed

4 tl achiote või Mexene maitseainesegu

1 apelsini mahl

1 laimi mahl

1 punane ja 1 roheline paprika

1 sibul

hakitud värsket koriandrit

400 g purk "refried beans" oakonservi

12-16 nisutortiljat

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

guacamole't

hapukoort

salsa-kastet

Tabasco kastet või muud vürtsikastet

Valmistamine

Lõika kanafilee ribadeks. Sega vürtside ja laimi- ja apelsinimahlaga ning lase vähemalt mõned tunnid, soovitatavalt järgmise päevani maitsestuda. 

Lõika paprikad ribadeks. Koori sibul, lõika pikuti pooleks  ja seejärel õhukesteks viiludeks. 

Pane refried beans kuumakindlasse nõusse ja kuumuta 180°C ahjus 20 minutit. 

Kuumuta tortiljad ühekaupa pannil mõlemalt poot, kuni need on veidi puhvis ja pruunitäpilised. Mässi soojad tortiljad puhta köögirätiku sisse ja tõsta ubade juurde ahju sooja. 

Pruunista kanafileeribad pannil. Lisa ribadeks lõigatud paprikad ja sibul ning prae kiiresti kõik läbi. Siis alanda kuumust ning prae segades, kuni kana on läbinisti küps ja köögiviljad krõmpspehmed. Maitsesta soola-pipraga, puista peale koriander. 

Too kõik komponendid korraga lauale - soojad tortiljad ja oasegu, praetud kana-köögiviljaribad ja lisandid. 

Igaüks tõstab esmalt oma tortiljale veidi refried beans oasegu, siis kana-paprikasegu ja siis hapukoor-salsa-quacamole. Peale veidi tšillikastet. 

Loe veel:

Allikas: Lupe Pintos Deli

LISA KOMMENTAAR