2 sl oliiviõli
1 punane sibul
180 g Camargue'i punast riisi
6 dl kuuma köögiviljapuljongit (1 sl puljongipulbrit + vesi)
160 g punast peeti
1 peotäis peterselli
100 g fetajuustu
soola ja musta pipart
Haki sibul ja küüslauk. Koori peet, lõika väikesteks kuubikuteks. Haki petersell.
Kuumuta oliiviõli laiapõhjalises potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja küüslauk, kuumuta 2-3 minutit, kuni need on pehmenenud.
Lisa riis ja kuumuta pidevalt segades 1 minut, kun riis on õliga kaetud. Seejärel alanda kuumust, lisa 2 kulbitäit puljongit. Kuumuta pidevalt kergelt segades, kuni puljong on riisi imendunud. Siis lisa jälle kulbitäis puljongit ja sega, kuni on imendunud.
10 minuti pärast sega hulka peeditükid. 25 minuti pärast lisa enamik hakitud petersellist. Camargue'i riis vajab pehmenemiseks umbes 30-40 minutit.
Viimasel minutil lisa enamik fetast, mis muudab risoto mõnusalt kreemjaks.
Serveeri feta ja hakitud peterselliga kaunistatult.
Retsept on mugandatud raamatust "Ausalt tervislik" (Varrak, 2014)
Punase riisi ja peedi risoto
Sädelev punane Camargue'i riis ja punapeet annavad väga kauni roa.