Punase riisi ja peedi risoto

Sädelev punane Camargue'i riis ja punapeet annavad väga kauni roa.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 punane sibul

2 küüslauguküünt

180 g Camargue'i punast riisi

6 dl kuuma köögiviljapuljongit (1 sl puljongipulbrit + vesi)

160 g punast peeti

1 peotäis peterselli

100 g fetajuustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk. Koori peet, lõika väikesteks kuubikuteks. Haki petersell. 

Kuumuta oliiviõli laiapõhjalises potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja küüslauk, kuumuta 2-3 minutit, kuni need on pehmenenud. 

Lisa riis ja kuumuta pidevalt segades 1 minut, kun riis on õliga kaetud. Seejärel alanda kuumust, lisa 2 kulbitäit puljongit. Kuumuta pidevalt kergelt segades, kuni puljong on riisi imendunud. Siis lisa jälle kulbitäis puljongit ja sega, kuni on imendunud.

10 minuti pärast sega hulka peeditükid. 25 minuti pärast lisa enamik hakitud petersellist. Camargue'i riis vajab pehmenemiseks umbes 30-40 minutit. 

Viimasel minutil lisa enamik fetast, mis muudab risoto mõnusalt kreemjaks. 

Serveeri feta ja hakitud peterselliga kaunistatult. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Ausalt tervislik" (Varrak, 2014)

LISA KOMMENTAAR