Pipraliha

Pidulik eelroog, mida võib valmistada nii veise sise- kui ka välisfileest. Võimaluse korral kasuta lihaveise või rohumaaveise liha.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg veisefileed

1 sl rohelise pipra teri

1 sl valge pipra teri

1 sl musta pipra teri

1 sl roseepipart

1 sl tšillihelbeid

4 sl meresoolahelbeid

Valmistamine

Puhasta veiseliha kelmetest.

Tambi pipraterad uhmris peeneks, lsa soolahelbed. Hõõru kogu lihatükk pipra-soolaseguga korralikult sisse. 

Paki liha tihedalt toidukilesse nii, et jääks kena vorstke. Lase lihal külmikus ööpäev maitsestuda, seejärel tõsta liha 2-3 ööpäevaks sügavkülma laagerduma.

Enne serveerimist võta liha natukeseks välja sulama ja lõika poolkülmunud lihast paberõhukesed viilud. 

Kuidas pipraliha serveerida?

Pipraliha on väga mõnus röstsaial, lisandiks peenelt hakitud hapukurk või väikesed kornišonidmarineeritud punasibul, kirsstomatid, parmesanilaastud ja või. 

Retsepti koostas Tuuli retsepti põhjal ja pildi tegi Ilse (vt Ilse blogipostitust).

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 19.12.2016 10:24

Meile väga maitseb, pidulikel puhkudel ikka laual. Pipraga võib varieerida, mida on. Tähtis on et oleks musta ja rohelist pipart. 1 kilost saab seda ikka pikemaks ajaks, hea sügavkülmast võtta kui ootamatud külalised saabuvad ;)