“See on üks õige lihtne ja mõnus hommikusöök, mis maitseb pea igaühele. Ilusa omleti nipp on selles, et seda ei tohiks pannilabidaga tükihaaval tõsta, vaid kohe tervena tagurpidi suurele taldrikule keerama,” soovitas retsepti autor, Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik ning lisas, et Epiima riivjuust seob kõik komponendid mõnusaks tervikuks.
Keeda kartulid ja lõika tükkideks (võid kasutada ka eelmisest õhtust üle jäänud keedetud kartuleid). Koori ja haki sibul peeneks. Tükelda paprika ja suvikõrvits kuubikuteks.
Kuumuta oliivõli ja või segu pannil ning pruunista selles kartulitükid. Lisa sibul, suvikõrvits ja paprika ning prae kuldseks.
Klopi munad kausis lahti ning maitsesta soola-pipraga. Lisa munasegule kartul, sibul, suvikõrvits, paprika ja riivjuust ning sega õrnalt läbi. Vala omletisegu kuumale pannile ja küpseta see nõrgal kuumusel peaaegu valmis.
Kata valminud omlett sobiva suuruse taldrikuga ning keera pann tagurpidi – nii jääb omlett terveks.
Hispaania omlett Eesti moodi
“See on üks õige lihtne ja mõnus hommikusöök, mis maitseb pea igaühele. Ilusa omleti nipp on selles, et seda ei tohiks pannilabidaga tükihaaval tõsta, vaid kohe tervena tagurpidi suurele taldrikule keerama,” soovitas retsepti autor, Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik ning lisas, et Epiima riivjuust seob kõik komponendid mõnusaks tervikuks.