1.5 kg metssealiha (praetükki)
100 g peekonit
2 sibulat
1 sl õli
soola ja musta pipart
3 dl lihapuljongit
3 dl punast veini
Marinaad:6 tera musta pipart
0.5 tl rosmariini
Sega uhmris purustatud loorber, kadakamarjad ja pipraterad peenestatud rosmariiniga. Hõõru liha pind saadud kuivaineseguga tugevasti sisse, pane kitsasse kõrgesse anumasse.
Vala peale keefir ja lase külmas kohas 24 tundi maitsestuda, lihatükki paar korda ringi keerates.
Haki sibul ja peekon ning kuumuta mõned minutid väheses õlis. Pruunistatud sibul ja peekon tõsta vahukulbiga pannilt ära.
Võta lihatükk keefirimarinaadist välja ja kuivata köögipaberiga. Pruunista ümberringi pannile jäänud rasvas.
Raputa pinnale soola ja pipart ning pane koos peekoni-sibulaseguga väikesesse ahjuvormi. Lisa vein ja puljong. Kata pealt fooliumiga ja küpseta 225°C ahju keskosas 30 minutit.
Retsept ilmus Postimehe lisas Tarbija24 (3.11.2007, Maire Suitsu). Pildi tegi Ilse.
Ise veel teinud pole, aga sain ühel üritusel selle retsepti järgi tehtud metsseapraadi ja oli väga-väga maitsev!
oli tõesti väga maitsev, ja üsna lihtne ja kiire (kui 24 h marineerimist mitte arvestada)
Minul see poole tunniga küll valmis ei saanud. Puhta verine veel...
Metsseapraad keefirimarinaadis