5-6 sibulat
1 porru
50 g Epiima 82% võid
3 dl valget veini
1,5 l veiselihapuljongit
maitse järgi suhkrut
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
hakitud värsket tilli
hakitud värsket rohelist sibulat
Juustusaiad:meelepärast saia või sepikut
250 g Epiim Special juustu
Koori sibulad ja küüslauk, pese porru jooksva vee all puhtaks. Tükelda need suupärasteks ribadeks. Pane 1/3 tükeldatud porrulaugust kõrvale, et see hiljem valmis supile lisada.
Sulata potis või ning kuumuta sibul ja ülejäänud porrulauk selles läbi. Lisa valge vein ja lase segul vaiksel tulel 10 minutit haududa.
Kalla potti veisepuljong ja keeda suppi vaiksel tulel umbes tund aega.
Seejärel lisa supile peeneks hakitud küüslauk ja alguses kõrvale pandud porrulauk. Hauta suppi veel 10 minutit ning maitsesta soola, pipra ja näpuotsatäie suhkruga.
Supi juurde sobivad krõbedad juustusaiad, mille valmistamiseks riivi Epiima Special juust jämeda riiviga, lõika saiast viilud, laota neile uhke kiht riivjuustu peale ja küpseta ahjus kuldpruuniks.
Lõpus haki maitseroheline, lisa supile ja serveeri supp koos juustusaiadega.
Fotod: Lauri Laan
Sibulasupp ahjus röstitud juustusaiadega
Hinnatud Põhjaka mõisa restorani kokk Ott Tomik soovitab keeta üks kosutav prantsusepärane sibulasupp ja pakkuda kõrvale krõbedaid juustusaiu.