Sibulasupp ahjus röstitud juustusaiadega

Hinnatud Põhjaka mõisa restorani kokk Ott Tomik soovitab keeta üks kosutav prantsusepärane sibulasupp ja pakkuda kõrvale krõbedaid juustusaiu.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Supi jaoks:

5-6 sibulat

3 küüslauguküünt

1 porru

50 g Epiima 82% võid

3 dl valget veini

1,5 l veiselihapuljongit

maitse järgi suhkrut

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

hakitud värsket tilli

hakitud värsket rohelist sibulat

Juustusaiad:

meelepärast saia või sepikut

250 g Epiim Special juustu

Valmistamine

Koori sibulad ja küüslauk, pese porru jooksva vee all puhtaks. Tükelda need suupärasteks ribadeks. Pane 1/3 tükeldatud porrulaugust kõrvale, et see hiljem valmis supile lisada.

Sulata potis või ning kuumuta sibul ja ülejäänud porrulauk selles läbi. Lisa valge vein ja lase segul vaiksel tulel 10 minutit haududa.

Kalla potti veisepuljong ja keeda suppi vaiksel tulel umbes tund aega.

Seejärel lisa supile peeneks hakitud küüslauk ja alguses kõrvale pandud porrulauk. Hauta suppi veel 10 minutit ning maitsesta soola, pipra ja näpuotsatäie suhkruga.

Supi juurde sobivad krõbedad juustusaiad, mille valmistamiseks riivi Epiima Special juust jämeda riiviga, lõika saiast viilud, laota neile uhke kiht riivjuustu peale ja küpseta ahjus kuldpruuniks.

Lõpus haki maitseroheline, lisa supile ja serveeri supp koos juustusaiadega.

Fotod: Lauri Laan

LISA KOMMENTAAR