Tangu- või kruubileem

Vastlalauale sobiv tummine supp suitsuseakoodiga.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-2,5 l vett

500-600 g suitsutatud seakooti

2 dl odrakruupe või -tange

1 sibul

juursellerit või porgandit või petersellijuurt

hakitud maitserohelist

maitse järgi soola

Serveerimiseks:

1 dl hapukoort

Valmistamine

Pane liha külma veega keema, eemalda vaht ja keeda umbes pool tundi. 

Siis lisa pestud kruubid või tangud ja hakitud maitsejuurvili. Keeda nõrgal leegil, kuni liha on pehme, kruubid hästi paisunud ja leem tummine. Maitsesta soolaga.

Laualeandmisel puista peale hakitud maitserohelist, söö hapukoorega. 

Loe veel:

Mugandatud ühest nõukogudeaegsest naisteajakirjast. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.01.2019 14:54

Mõnus tummine leem, suitsukoot annab parasjagu maitset ka. Ma kasutasin selleri asemel porgandit ja oli väga maitsev, kui on siis peotäis maitserohelist on kindlasti omal kohal. Sobib ideaalselt kelgumäelt naasnud punapõsksete näljaste toitmiseks ;)