500 g tooreid maapähkleid (arahhis)
1-2 sl hakitud värsket tšillit (või 8-10 linnusilmatšillit)
20 g värsket kalgani- või ingverijuurt
3 sl kookospalmisuhkrut
400 g purk kreemjat kookospiima
4 dl vett
4-5 sl kecap manis sojakastet (indoneesia vürtsikaste)
2 hakitud värsket kahvrilaimilehte
1 sl värskelt pressitud laimimahla
2 sl praetud või röstitud sibulalaaste
maitse järgi soola
Prae maapähklid väheses maapähkliõlis või rösti kuival kuumal pannil aromaatseks. Tõsta jahtuma.
Koori küüslauguküüned, lõika viiludeks. Haki tšillid peeneks. Koori kalgani- või ingverijuur, lõika viiludeks. Peenesta maapähklid, küüslauk, ingver/kalgan ja tšillid suures uhmris või köögikombainis peeneks.
Tõsta segu paksupõhjalisse potti. Lisa kookospiim, vesi, palmisuhkur ja kecap manis sojakaste. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja kuumuta kastet umbes 15 minutit, seda pidevalt segades, kuni see pakseneb veidi. Kui kaste liiga kuiv tundub, lisa kookospiima või vett.
Maitsesta kaste laimimahla, kahvrilaimilehtede ning sibulalaastudega ning serveeri soojalt.
Base kacang ehk Bali maapähklikaste
Vürtsikas maapähklikaste Bali saare köögist.