Tee ise: kecap manis

Kecap manis on Indoneesia magus sojakaste - üks kolmest põhikastmest sojakastme ja austrikaste kõrval. Siin juhised kastme tegemiseks kodus - ja selle tegemine on imelihtne!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 sl sojakastet

6 sl pruuni suhkrut või kookospalmisuhkrut

Valmistamine

Pane sojakaste ja pruun suhkur väikesesse potti. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel või keskmisel kuumusel, kuni kaste pakseneb ja meenutab siirupit. Võta kaste tulelt ja lase jahtuda - jahtudes see pakseneb veelgi. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega sojakastet (nt Tamari)
  • Soovi korral kasuta vähendatud soolasisaldusega sojakastet

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR