Mongoolia veiseliha (lihtsam variant)

Mongoolia köögi alla on see roog liigitatud tinglikult :) Sellise nime all serveeritakse USA hiinakates vokitud veiseliha pruunis kastmes. Tegemist ei ole eriti vürtsika roaga ning seda serveeritakse praetud klaasnuudlite või aurutatud riisiga. Mina kasutasin Liivimaa Lihaveise bavette-tükki, mis on just see tükk, millest USAs "Mongoolia veist" tavaliselt tehakse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g veiseliha (flank steak/bavette)

4 sl maisitärklist

praadimiseks oliivi- või rapsiõli

6 talisibulat või beebiporrut

Kaste:

1 tl hakitud värsket ingverit

1 sl hakitud küüslauku

1 dl sojakastet

1 dl vett

3 sl pruuni suhkrut (nt tume muscovado)

Valmistamine

Lõika liha ristipidi õhukesteks viiludeks, tehes seda kerge nurga all, et saad võimalikult laiad lihalaastud. Lõika talisibulad või miniporrud 3-4 cm juppideks. 

Valmista esmalt kaste. Kuumuta tasasel tulel kõik komponendid ning sega, kuni suhkur on sulanud. Siis kuumuta keemiseni, keeda 2-3 minutit, kuni kaste pakseneb veidi. Tõsta pott tulelt.  

Puista maisitärklis lihaviiludele ning sega, kuni tärklis on ühtlaselt lihatükkidega segunenud. Võimaluse korral pane liha pooleks tunniks külmkappi tahenema. 

Kuumuta u 3 sl õli suures vokis või pannil tugeval kuumusel. Kui õli on kuum, siis lisa liharibad ning prae pidevalt segades, kuni liha on kenasti pruunistunud. 

Sega juurde kaste. Lisa talisibulajupid, kuumuta segades umbes minut aega. Serveeri keedetud riisiga või keedetud ja praetud klaasnuudlitega (nn cellophane noodles). 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta Tamari sojakastet.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Anu
postitatud 04.10.2016 15:02

Väga maitsev veiseliharoog.

Marii
postitatud 03.05.2017 18:48

Supper hea, soovitan ;)

Perekooli Kägu
postitatud 30.06.2017 12:46

Väga hea.