Mongoolia köögi alla on see roog liigitatud tinglikult :) Sellise nime all serveeritakse USA hiinakates vokitud veiseliha pruunis kastmes. Tegemist ei ole eriti vürtsika roaga ning seda serveeritakse praetud klaasnuudlite või aurutatud riisiga. Mina kasutasin Liivimaa Lihaveise bavette-tükki, mis on just see tükk, millest USAs "Mongoolia veist" tavaliselt tehakse.
Lõika liha ristipidi õhukesteks viiludeks, tehes seda kerge nurga all, et saad võimalikult laiad lihalaastud. Lõika talisibulad või miniporrud 3-4 cm juppideks.
Valmista esmalt kaste. Kuumuta tasasel tulel kõik komponendid ning sega, kuni suhkur on sulanud. Siis kuumuta keemiseni, keeda 2-3 minutit, kuni kaste pakseneb veidi. Tõsta pott tulelt.
Puista maisitärklis lihaviiludele ning sega, kuni tärklis on ühtlaselt lihatükkidega segunenud. Võimaluse korral pane liha pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Kuumuta u 3 sl õli suures vokis või pannil tugeval kuumusel. Kui õli on kuum, siis lisa liharibad ning prae pidevalt segades, kuni liha on kenasti pruunistunud.
Sega juurde kaste. Lisa talisibulajupid, kuumuta segades umbes minut aega. Serveeri keedetud riisiga või keedetud ja praetud klaasnuudlitega (nn cellophane noodles).
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta Tamari sojakastet.
Mongoolia veiseliha (lihtsam variant)
Mongoolia köögi alla on see roog liigitatud tinglikult :) Sellise nime all serveeritakse USA hiinakates vokitud veiseliha pruunis kastmes. Tegemist ei ole eriti vürtsika roaga ning seda serveeritakse praetud klaasnuudlite või aurutatud riisiga. Mina kasutasin Liivimaa Lihaveise bavette-tükki, mis on just see tükk, millest USAs "Mongoolia veist" tavaliselt tehakse.