Koori ja tükelda kartulid-porgandid. Tükelda suvikõrvits ja eralda lillkapsas õisikuteks. Puhasta porru, lõika viiludeks. Haki sibul ja küüslauk.
Kuumuta suures potis õli. Kuumuta selles porrut, sibulat ja küüslauku, kuni need on klaasjad. Lisa osa kuumast veest ning ülejäänud köögiviljad, hauta pehmeks. Lisa ülejäänud kuum vesi, maitsesta supp sobivaks.
Püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Lisa sulatatud suitsujuust ja sega läbi. Soovi korral serveeri krutoonidega.
Retsept on mugandatud Hele-Mai Alamaa, Evelin Ilvese ja Tuuli Mathiseni raamatus "Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki" (Ajakirjade Kirjastus, 2014)
Köögiviljapüreesupp suitsujuustuga
Supp rohke köögivilja ning sulatatud suitsujuustuga.