Köögiviljapüreesupp suitsujuustuga

Supp rohke köögivilja ning sulatatud suitsujuustuga. 

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kartuleid

400 g porgandit

300 g suvikõrvitsat

400 g lillkapsast

1 porru

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 l vett

200 g sulatatud suitsujuustu

praadimiseks õli

soola ja musta pipart

jahvatatud ingverit

värsket peterselli

tüümiani

Serveerimiseks:

krutoone ehk röstitud saiakuubikuid soovi korral

Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid-porgandid. Tükelda suvikõrvits ja eralda lillkapsas õisikuteks. Puhasta porru, lõika viiludeks. Haki sibul ja küüslauk. 

Kuumuta suures potis õli. Kuumuta selles porrut, sibulat ja küüslauku, kuni need on klaasjad. Lisa osa kuumast veest ning ülejäänud köögiviljad, hauta pehmeks. Lisa ülejäänud kuum vesi, maitsesta supp sobivaks. 

Püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Lisa sulatatud suitsujuust ja sega läbi. Soovi korral serveeri krutoonidega. 

Retsept on mugandatud Hele-Mai Alamaa, Evelin Ilvese ja Tuuli Mathiseni raamatus "Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki" (Ajakirjade Kirjastus, 2014)

LISA KOMMENTAAR