Suvine kanasupp köögiviljadega

Suvised päikeseküpsed köögiviljad annavad lihtsale kanasupile mõnusa maitse ja värskuse. Kui vähegi võimalik, söö supp valmistamise päeval - seistes nimelt värvid lahtuvad.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt kanakoiba (u 750 g)

2.5 l vett

10 pipratera

2 loorberilehte

3 porgandit

1 väike peakapsas

10 väiksemat kartulit

1 väike lillkapsas

1 väike spargelkapsas ehk brokoli

peotäis rohelisi herneid

värsket tilli

värsket peterselli

rohelist sibulat

soola

Valmistamine

Tõsta kanakoivad suurde potti, vala peale nii palju külma vett, et need oleksid kaetud. Kuumuta keema, vala vesi ära, loputa kanatükid kiiresti jooksva vee all ja loputa puhtaks ka pott.

Tõsta kupatatud kana uuesti potti. Vala peale 2,5 liitrit külma vett ja kuumuta keemiseni. Kui kupatamisele vaatamata peaks siiski vahtu tekkima, riisu see vahukulbiga. Lisa pipraterad, loorberilehed ja sool. Keeda vaiksel tulel pool tundi. 

Nüüd lisa valmimise järjekorras köögiviljad. Esmalt tükeldatud porgandid, keeda 5 minutit. Siis ribastatud kapsas ja kartulitükid, keelda 10 minutit. Siis väikesed lill- ja spargelkapsaõisikud ning herned, keeda 5 minutit. Ära köögivilju liiga pehmeks keeda!

Eemalda kanakoivadelt liha, lõika tükkideks ning lisa supile. Puista supi peale ohtralt hakitud värsket maitserohelist, maitsesta vajadusel veel soolaga. 

Mari-Liis Iloveri retsept ilmus ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisas "Pereköök" (juuli 2015)

LISA KOMMENTAAR

Nautleja
postitatud 11.07.2016 17:14

Kõike mida, aga värskete aedviljadega kanasupile loorberit...? Ei klapi kuidagi.

Pille
postitatud 11.07.2016 18:09

Maitse üle ei vaielda, Nautleja! Ja kui Sulle ei sobi, siis jäta lisamata ;)

Triin Valk
postitatud 29.06.2017 21:18

Nii isuäratav :)

Monika-Helena Epelbaum
postitatud 30.06.2017 12:44

See on imehea - olen ka teinud :)

Heli
postitatud 01.07.2017 14:46

Väga, väga maitsev supp. Pere lausa mõmises.

Lembit Poobus
postitatud 26.09.2017 11:55

Supike tehtud ja söödud, iga ilmaga.

Martti Müüripeal
postitatud 25.07.2019 23:41

Kuidas suppi teha selline selge? Sest mina teen siis tuleb selline nati udune või siis sogasem või on see normaalne? Kana keedan niikaua kui liha ise kondilt lahti pudeneb.