2 suurt kanakoiba (u 750 g)
2.5 l vett
10 pipratera
1 väike peakapsas
10 väiksemat kartulit
1 väike lillkapsas
1 väike spargelkapsas ehk brokoli
peotäis rohelisi herneid
värsket tilli
värsket peterselli
rohelist sibulat
Tõsta kanakoivad suurde potti, vala peale nii palju külma vett, et need oleksid kaetud. Kuumuta keema, vala vesi ära, loputa kanatükid kiiresti jooksva vee all ja loputa puhtaks ka pott.
Tõsta kupatatud kana uuesti potti. Vala peale 2,5 liitrit külma vett ja kuumuta keemiseni. Kui kupatamisele vaatamata peaks siiski vahtu tekkima, riisu see vahukulbiga. Lisa pipraterad, loorberilehed ja sool. Keeda vaiksel tulel pool tundi.
Nüüd lisa valmimise järjekorras köögiviljad. Esmalt tükeldatud porgandid, keeda 5 minutit. Siis ribastatud kapsas ja kartulitükid, keelda 10 minutit. Siis väikesed lill- ja spargelkapsaõisikud ning herned, keeda 5 minutit. Ära köögivilju liiga pehmeks keeda!
Eemalda kanakoivadelt liha, lõika tükkideks ning lisa supile. Puista supi peale ohtralt hakitud värsket maitserohelist, maitsesta vajadusel veel soolaga.
Mari-Liis Iloveri retsept ilmus ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisas "Pereköök" (juuli 2015)
Kõike mida, aga värskete aedviljadega kanasupile loorberit...? Ei klapi kuidagi.
Maitse üle ei vaielda, Nautleja! Ja kui Sulle ei sobi, siis jäta lisamata ;)
Nii isuäratav :)
See on imehea - olen ka teinud :)
Väga, väga maitsev supp. Pere lausa mõmises.
Supike tehtud ja söödud, iga ilmaga.
Kuidas suppi teha selline selge? Sest mina teen siis tuleb selline nati udune või siis sogasem või on see normaalne? Kana keedan niikaua kui liha ise kondilt lahti pudeneb.
Suvine kanasupp köögiviljadega
Suvised päikeseküpsed köögiviljad annavad lihtsale kanasupile mõnusa maitse ja värskuse. Kui vähegi võimalik, söö supp valmistamise päeval - seistes nimelt värvid lahtuvad.