2.5 dl bulgurit
2.5 dl keeva vett
3 sl sidrunimahla ja 1 sidruni riivitud koor
3 sl oliiviõli
2 tl hakitud küüslauku
2.5 dl hakitud värsket peterselli
1.25 dl hakitud värsket münti
1.25 dl hakitud rohelist sibulat
7.5 dl hakitud küpseid tomateid
3 dl hakitud värsket kurki
soola ja musta pipart
Võta suur serveerimiskauss, pane kausi põhja kergelt loputatud bulgur ja kalla peale keev vesi. Sega ning lase veel bulgurisse imenduda (30-60 minutit).
Samal ajal riivi sidrunikoor ning pane väikesesse kaussi. Lisa sidrunimahl, hakitud küüslauk ja oliiviõli. Kui kogu vesi on bulgurisse imendunud, sega juurde sidrunikaste ja lase maitsestuda.
Nüüd valmista ette köögiviljad. Pese ürdid, kuivata hoolega ja haki peeneks. Viiluta sibulapealsed, lisa koos ürtidega salatile.
Lõika kurgid ja tomatid kuubikuteks, lisa salatile. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri.
Retsept on mugandatud Kalyni blogist.
Suvine bulgurisalat
Suvine salat, taboulleh' lähisugulane.