1 sl õli
2 tavalist sibulat või punast sibulat
2 punast paprikat
400 g purk konservitud purustatud tomateid
3 kartulit
veerand riivitud muskaatpähklit
1.5 dl 35% rõõska koort
väike punt värsket basiilikut
85 g riivitud Gruyère juustu
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:Haki sibul, paprikad, suvikõrvits ja pommu e. baklažaan 2 cm kuubikuteks. Purusta küüslauk. Haki basiilik.
Kuumuta õli madalas ahjupotis. Lisa sibulakuubikud ja prae 2 minutit. Siis lisa küüslauk, paprika, suvikõrvits ja pommu. Kuumuta keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed (vajadusel lisa sorts vett).
Lisa tomatid ning umbes 4-5 sl vett (võid tomatipurgi selle veega puhtaks "loputada"). Maitsesta korralikult. Kata nõu kaanega ning lase tasasel tulel podiseda 15 minutit.
Kuumuta ahi 180 C.
Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Lisa rõõsk koor, sega hoolega.
Võta ahjupott tulelt, sega juurde hakitud basiilik. Laota peale kartuliviilud ning kalla peale ülejäänud rõõsk koor. Pane pann ahju 40 minutiks.
Siis võta ahjupott ahjust välja, puista peale riivjuust. Tõsta ahju kuumus 200 C. Küpseta veel 20 minutit, kuni juust on sulanud.
Serveeri näiteks rohelise salatiga.
Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt (mai 2012)
Ratatouille-vorm
Veidi toekam versioon traditsioonilisest ratatouille'st. Selle roa valmistamiseks on vaja ahjupotti, mida saab ka pliidi peal kasutada.