Suvikõrvitsanuudlid

Suvikõrvitsanuudlid (ingl. k. zucchini noodles e. zoodles (US) või courgetti (UK)) on üks võimalikest nuudliasendajaist erinevate süsivesikuvaesete ja gluteenivabade dieetide korral.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 väikest ploomtomatit

oliiviõli

väike hakitud küüslauguküüs

1 sl palsamiäädikat

1 suvikõrvits

2 sl värsket (juustuvaba) pestot

1 sl röstitud piiniaseemneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika neli väikest tomatit pooleks, neli jäta terveks. Sega praepannil õli, hakitud küüslaugu, palsamiäädika ja soola-pipraga. Kuumuta umbes 5 minutit, kuni terved ploomtomatid lõhkema hakkavad. 

Lõika suvikõrvits spetsiaalse lõikuriga hästi peenikesteks ribadeks ehk "nuudliteks/spagettideks". Kasta 30 sekundiks keevasse vette, siis nõruta hoolega. Sega juurde pesto, maitsesta soola-pipraga. Sega, siis sega kergelt juurde tomatisegu ning garneeri röstitud piiniaseemnetega. 

Loe veel:

Mugandatud briti ajakirjast Olive, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.09.2021 11:32

Vernanda on sellise pildi saatnud 2017. aastal: