2 punast paprikat
200 g chorizo-vorsti
1 suur sibul
2 sl tulist suitsupaprikat
1 tl tšillihelbeid
1.3 l kanapuljongit
375 g paella-riisi
2 sl hakitud siledalehist peterselli
1 sidrun
soola ja musta pipart
Lõika paprikad ribadeks. Tükelda chorizo. Haki sibul, peenesta küüslauk. Lõika sidrun pooleks.
Kuumuta ahi 180 C. Kuumuta 4 sl oliiviõli suurel laial pannil. Lisa kanatükid ja pruunista need ümberringi. Tõsta pruunistatud kanatükid kõrvale.
Pane pannile paprikaribad ja chorizo, prae keskmisel tulel, kuni paprikad on pehmed. Lisa sibul ja küüslauk ja prae tasasel tulel, kuni sibul on pehme. Sega juurde paprikapulber ja tšillihelbed, prae segades minut aega.
Lisa kanapuljong, siis tõsta kanatükid uuesti pannile. Kuumuta keemiseni, kata pann kaanega ja hauta tasasel tulel 15 minutit.
Nüüd puista paellariis ümber kanatükkide, maitsesta soola-pipraga. (Kui pann pole piisavalt suur, siis tõsta kõik suuremale ahjupannile). Küpseta 20-25 minutit, kuni puljong on riisi sisse imendunud. Kata pealt fooliumiga ja lase 5 minutit seista.
Puista peale petersell, nirista peale sidrunimahl.
Retsept on mugandatud Olive Magazine'i veebilehelt.
Hispaania riis chorizo ja kanaga
Vürtsikam Hispaania pajaroog.