Hispaania riis chorizo ja kanaga

Vürtsikam Hispaania pajaroog. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

oliiviõli

12 kana poolkoiba ja kintsu

2 punast paprikat

200 g chorizo-vorsti

1 suur sibul

4 küüslauguküünt

2 sl tulist suitsupaprikat

1 tl tšillihelbeid

1.3 l kanapuljongit

375 g paella-riisi

2 sl hakitud siledalehist peterselli

1 sidrun

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika paprikad ribadeks. Tükelda chorizo. Haki sibul, peenesta küüslauk. Lõika sidrun pooleks. 

Kuumuta ahi 180 C. Kuumuta 4 sl oliiviõli suurel laial pannil. Lisa kanatükid ja pruunista need ümberringi. Tõsta pruunistatud kanatükid kõrvale. 

Pane pannile paprikaribad ja chorizo, prae keskmisel tulel, kuni paprikad on pehmed. Lisa sibul ja küüslauk ja prae tasasel tulel, kuni sibul on pehme. Sega juurde paprikapulber ja tšillihelbed, prae segades minut aega. 

Lisa kanapuljong, siis tõsta kanatükid uuesti pannile. Kuumuta keemiseni, kata pann kaanega ja hauta  tasasel tulel 15 minutit. 

Nüüd puista paellariis ümber kanatükkide, maitsesta soola-pipraga. (Kui pann pole piisavalt suur, siis tõsta kõik suuremale ahjupannile). Küpseta 20-25 minutit, kuni puljong on riisi sisse imendunud. Kata pealt fooliumiga ja lase 5 minutit seista.

Puista peale petersell, nirista peale sidrunimahl.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Olive Magazine'i veebilehelt

LISA KOMMENTAAR