Kanatiivad Korea moodi (1)

Kleepjad kanatiivad koreapärases marinaadis. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

12 kanatiiba

1.5 sl päevalilleõli või muud toiduõli

1 sl röstitud seesamiseemneid

2 diagonaalselt viilutatud talisibulat

Kaste:

4 sl riisiäädikat

3 sl sojakastet

5 sl suhkrut

2.5 cm jupp kooritud ja riivitud ingverit

1.5 sl Sriracha tšillikastet või Korea gochujang-tšillipastat

4 sl kontsentreeritud tomatipastat või vähemagusat ketšupit

Valmistamine

Pane 12 bambusvarrast  10 minutiks vette ligunema. 

Kastme jaoks pane äädikas ja sojakaste kannu sisse. Kuumuta väikeses potis suhkur ja 1 sl vett, kuni suhkur on lahustunud ja karamellikarva. Kalla potti äädikas ja sojakaste. Alanda kuumust ning lase mõned minutid podiseda, kuni kaste on kokku keenud. Sega juurde ülejäänud ained ning keeda veel 5 minutit, kuni kaste on mõnusalt ühtlane ja paksenenud. Tõsta kõrvale.

Kuumuta grillahi või pane BBQ sisse. Kui söed on hõõguma hakanud, siis lükka need ühtlase kihina laiali. Lõika kanatiibadelt otsatükid ära, murra tiivad sirgeks ja lüki puitvarda otsa. Pintselda kanatiivad õliga, maitsesta soola-pipraga. Küpseta hõõguvate süte kohal 10 minutit ühelt poolt ja siis 10 minutit teiselt poolt, kuni kana on küps ja nahk krõbe.

Tõsta kanatiivad suurele taldrikule, kalla peale 2/3 kastmest. Pintselda kanatiivad korralikult kastmega kokku, siis pane 2-3 minutiks uuesti süte kohale küpsema.

Tõsta serveerimisalusele, nirista peale ülejäänud kaste, puista üle seesamiseemnete ja rohelise sibulaga ja serveeri. 

Loe veel:

Mugandatud BBC Good Foodi lehelt (August 2014). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR