Walesi koogikesed

Pannil küpsetatud koogikesed, mis sobivad hästi tee kõrvale. 

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g nisujahu

85 g suhkrut

0.5 tl mixed spice vürtsisegu

0.5 tl küpsetuspulbrit

50 g võid

50 g searasva

50 g seemneteta rosinaid või korinte

1 muna

tubli sorts piima

Valmistamine

Sega kausis jahu, suhkur, vürtsisegu, küpsetuspulber ja sool. Näpista juurde või ja searasv*, kuni saad parajalt puruse taina. Sega juurde rosinad. Siis lisa muna ja sega taina hulka, kuni saad ühtlase taina - siis lisa nii palju piima, kuni tainas kokku hakkab.

Rulli tainas kergelt jahusel laual umbes 1 cm paksuseks. Lõika 6 cm läbimõõduga ketasteks. Tainaülejäägid suru uuesti kokku, rulli lahti ja lõika samuti ketasteks. 

Määri paksupõhjaline pann hästi kergelt searasvaga ning tõsta keskmisele kuumusele. Tõsta koogikesed kuumale pannile ning prae ühelt poolt 3 minutit, siis pööra spaatli abil ringi ja küpseta 3 minutit ka teiselt poolt, kuni koogikesed on pruunid, krõbedad ja läbinisti küpsed. 

Serveeri soojalt või ja moosiga või puista peale lihtsalt suhkrut. Koogikesed püsivad kinnises karbis kuni nädal aega värsked.

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sul searasva ei ole, siis asenda see võiga.
  • Mixed spice vürtsisegu võib teha ise (vt retsepti) või võtta selle asemel ka lihtsalt natuke muskaatpähklit. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt.  Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 31.08.2019 10:58

Abikaasa kiitis taevani! Magusad ja väga maitsvad.