225 g nisujahu
85 g suhkrut
0.5 tl mixed spice vürtsisegu
0.5 tl küpsetuspulbrit
50 g võid
50 g searasva
50 g seemneteta rosinaid või korinte
1 muna
tubli sorts piima
Sega kausis jahu, suhkur, vürtsisegu, küpsetuspulber ja sool. Näpista juurde või ja searasv*, kuni saad parajalt puruse taina. Sega juurde rosinad. Siis lisa muna ja sega taina hulka, kuni saad ühtlase taina - siis lisa nii palju piima, kuni tainas kokku hakkab.
Rulli tainas kergelt jahusel laual umbes 1 cm paksuseks. Lõika 6 cm läbimõõduga ketasteks. Tainaülejäägid suru uuesti kokku, rulli lahti ja lõika samuti ketasteks.
Määri paksupõhjaline pann hästi kergelt searasvaga ning tõsta keskmisele kuumusele. Tõsta koogikesed kuumale pannile ning prae ühelt poolt 3 minutit, siis pööra spaatli abil ringi ja küpseta 3 minutit ka teiselt poolt, kuni koogikesed on pruunid, krõbedad ja läbinisti küpsed.
Serveeri soojalt või ja moosiga või puista peale lihtsalt suhkrut. Koogikesed püsivad kinnises karbis kuni nädal aega värsked.
Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Walesi koogikesed
Pannil küpsetatud koogikesed, mis sobivad hästi tee kõrvale.