Kala-tatrapirukas

Lisaks tatrale on täidises lõhefileed ja mis tahes valget kala. Pirukat serveeri soojalt. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

4 klaasi nisujahu

1 klaas piima

1 sl õli

3 muna

30 g presspärmi

soola

Täidis:

400 g valget kala

400 g lõhefileed

300 g võid

2 sibulat

1.5 klaasi tatart

0.25 klaasi hakitud värsket tilli

1 muna

soola ja musta pipart

Lisaks:

1 muna

õli

Valmistamine

Sega pärm leige piimaga, lisa kaks klaasi jahu. Lase kerkida. Kui jahu on paisunud, siis lisa sool, munakollased, õli ja sega juurde ülekäänud jahu. Lase tainal 3 tundi soojas kohas kerkida. 

Sulata pannil osa võid. Lisa hakitud sibul ja prae klaasjaks. Lisa valge kala ning prae läbi, surudes kala väiksemateks tükkideks. Tõsta tulelt, lase jahtuda. Sega juurde muna ja maitsesta. 

Kuumuta potis klaasitäis vett keemiseni, lisa tatar ja tsipa soola. Lisa ülejäänud või. Kata pott kaanega ning tõsta puder praeahju hauduma. Sega paisunud tatar kala ja sibulaga. 

Rulli tainas lahti. Vooderda õliga määritud ahjuvorm poole tainalehega. Kuhja pool tatra-kalatäidisest peale, servad jäta 1 cm ulatuses puhtaks. Aseta lõhelõigud tatratäidisele, siis kata lõhe ülejäänud tatrapudruga. Aseta ülejäänud tainaleht pirukale, suru servad kinni. 

Torgi piruka pealispind kahvliga auguliseks, siis pintselda lahtiklopitud munaga. Lase pirukal 20 minutit soojas kerkida. Siis küpseta 230-kraadises ahjus 50 minutit. 

Võta pirukas ahjust  välja, kata puhta köögirätiga. Hoia pirukat 10 minutit räti all, siis vii soojalt lauale. 

Retsept  on mugandatud ajakirja Kööginurk eriväljaandest "Usaldusväärsed retseptid" (1/2015).

LISA KOMMENTAAR