Karamellikana

Roog on inspireeritud Vietnami ja Filipiinide köögist. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund 45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

1.2 kg kanakintse ja -koibi

soola

8 kooritud küüslauguküünt

0.8 dl pehmet pruuni suhkrut

4 sl maitsestamata riisiäädikat

2 paksu kooritud ingverijuureviilu (u 6 mm)

2.5 dl kanapuljongit

2 viilutatud talisibulat

4 sl sojakastet

Serveerimiseks:

keedetud valget riisi

Valmistamine

Kuumuta õli suures paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel. Maitsesta kanatükid soolaga ning pruunista jaokaupa potis kuldseks ja krõbedaks (6-8 minutit ühelt, siis 6-8 minutit teiselt poolt). Pruunistatud kanatükid tõsta ajutiselt kõrvale (nt taldrikule) ootama. 

Siis prae küüslauguküüned kuldseks, tõsta kanatükkide juurde ootama. Kui pannile on veel liigset õli jäänud, siis vala see minema. 

Tõsta pott uuesti tulele, lisa 1,5 dl vett. Siis lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on lahustunud ja kergelt karamelliseerunud ehk kuldseks muutunud (u 4 minutit). Lisa ettevaatlikult riisiäädikas, siis sega uuesti läbi. Nüüd lisa ingveriviilud, kanapuljong ja sojakaste. Siis aseta uuesti potti kanatükid (nahk ülal) ja küüslauguküüned. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel umbes 20-25 minutit, kuni kana on küps. 

Tõsta kanatükid vaagnale ootama. Keeda karamellikastet umbes 10 minutit, kuni see on paksenenud. Pane kanatükid kastmesse, puista peale hakitud roheline sibul ja serveeri riisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet. 

Loe veel:

Mugandatud Bon Appetit lehelt. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.01.2015 14:20

Retsepti kommentaarides soovitatakse lisada maitseks veel natuke Tai kalakastet.

Annuzhka
postitatud 09.03.2015 18:47

Väga maitsev. Valmistasin pool kogust ja sain oluliselt kiiremini tehtud, kui 1.45, kui poeskäik välja arvata. :) Praadisin malmpannil kõik korraga ning kastme tegin samuti seal.

Pille
postitatud 30.09.2020 17:04

Annuzhka saadetud foto:

Reginakarro
postitatud 10.05.2017 12:29

Oii kui hea see oli :) </br> Ma kasutasin sojakastme asemel vasikafondi ning lisasin natuke tšillihelbeid.</br> Kaste jääb mõnusalt kleepuv ning kuskussiga väga maitsev.

Pihlakmari
postitatud 08.09.2022 21:59

Oppaaa, hopsti minu uute lemmikute hulka!