Verileib

Verivorstid, verikäkid, verileib. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l seaverd

300 g rasvasemat läbikasvanud suitsuliha

1 suurem sibul

peotäis kuivatatud punet või vorstirohtu

500 g odrajahu ja

nisujahu

1 sl köömneid

1 tl suhkrut

1 tl söögisoodat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki sibul ja suitsuliha. Kuumuta suitsuliha pannil madalal kuumusel, kuni rasv välja sulab. Seejärel prae saadud rasvas läbi ka sibul. 

Sega jahu maitseainete ja vorstirohuga, kalla läbi sõela hulka veri ja sega. Tainas peaks meenutama paksu pannkoogitainast. Lisa suitsuliha-sibulasegu, siis kalla tainas madalasse laia võitatud vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit. 

Paku pohlamoosi, paksu hapukoore või praetud sibulaga. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui küpsetad verileiba leivavormis, nagu Ilse tegi, siis tõsta jahukogust (nt 300-350 g nisujahu ja 300-350 g odrajahu)

Retsept on mugandatud Liina Karroni raamatust "Nii meil jõulud tuppa toodi" (Varrak, 2012). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR