Kartuli-lõhevorm

Lihtne argiroog.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g lõhefileed

8 kartulit

1 porru

3 marineeritud kurki

3 muna

2 dl hapukoort

6 dl piima

hakitud tilli

soola ja sidrunipipart

Valmistamine

Koori ja riivi kartulid. Lõika porru, kurk ja lõhefilee ribadeks. Lao kõik ained kihiti võitatud ahjuvorm. Puista kõige peale tilli. 

Sega omavahel munad, piim, hapukoor, sool ja pipar. Kalla vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus tund aega.

Selveri retsept, pildi tegi LIINA.

LISA KOMMENTAAR

Proua Simpson
postitatud 22.08.2008 19:45

Hea retsept, mida kohandades annab igasugu kartuli-lõhevormi variante teha. Valmistamine väga lihtne ja küpsetamise kõrvalt saab muud pakilised asjad ära ajada. :D

Tõnis
postitatud 24.02.2012 13:42

Porrut ei lisanud, kuid vorm sai hea:)

Liina
postitatud 17.06.2010 22:03

Väga hea!

Dee
postitatud 15.09.2012 18:29

Meile ka maitses. Marineeritud kurgi unustasin, aga sellest polnud midagi.

Kats
postitatud 19.01.2013 13:09

Vorm on 180 kraadises ahjus olnud pisut üle tunni ja valmimisest on asi kaugel.

Ellen
postitatud 26.08.2014 12:00

Ma soovitan kartuli ennem ära keeta ja siis valmistada. Olen seda sama retsepti kasutanud väga palju kordi. Minul see ei valmigiii, kui kartuleid ennem ära ei keeda (Marineeritud kurgi ja sidrunipipra tõttu). Maitse on muidu Väga hea :)!