1 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
1 hakitud porgand
1 hakitud sellerivars
1 hakitud küüslauguküüs
2 x 400 g purki konservitud läätsi (nõruta)
1 sl maisitärklist
400 g purk konservitud purustatud tomateid
1 tl seeneketšupit
1 tl kuivatatud punet
1 tl köögiviljapuljongipulbrit
2 lillkapsast õisikutena
2 sl magustamata sojapiima
näpuotsaga riivitud muskaatpähklit
9 munavaba lasanjeplaati
soola ja musta pipart
Kuumuta õli potis, lisa sibul, porgand ja seller ning prae tasasel tulel 10-15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa küüslauk ja prae paar minutit. Sega juurde läätsed ja maisitärklis. Lisa tomatid ning konservipurgitäis vett, siis seeneketšup, pune, puljongipulber. Maitsesta. Kuumuta 15 minutit, sega aeg-ajalt.
Samal ajal keeda lillkapsaõisikuid keevas vees umbes 10 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Nõruta, siis püreesta lillkapsaõisikud köögikombainis sojapiimaga ühtlaseks püreeks. Maitsesta korralikult soola-pipra ning muskaadiga.
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Määri kolmandik läätsesegust 20x30 cm suurusesse ahjuvormi, siis aseta peale kiht lasanjeplaate. Siis veel kolmandik läätsedest, siis kolmandik lillkapsapüreest, siis lasanjeplaadid. Korda, kõige peale peaks jääma lasanjeplaadid ja lillkapsapüree. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 35-45 minutit. Umbes 10 minutit enne küpsetamise lõppu eemalda foolium, et roog saaks pealt veidi pruunistuda.
Mugandatud BBC Good Foodi lehelt.
Lasanje läätsedega
Gluteenivaba ja vegan lasanje konservitud läätsedest.