Lasanje läätsedega

Gluteenivaba ja vegan lasanje konservitud läätsedest. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

1 hakitud porgand

1 hakitud sellerivars

1 hakitud küüslauguküüs

2 x 400 g purki konservitud läätsi (nõruta)

1 sl maisitärklist

400 g purk konservitud purustatud tomateid

1 tl seeneketšupit

1 tl kuivatatud punet

1 tl köögiviljapuljongipulbrit

2 lillkapsast õisikutena

2 sl magustamata sojapiima

näpuotsaga riivitud muskaatpähklit

9 munavaba lasanjeplaati

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli potis, lisa sibul, porgand ja seller ning prae tasasel tulel 10-15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa küüslauk ja prae paar minutit. Sega juurde läätsed ja maisitärklis. Lisa tomatid ning konservipurgitäis vett, siis seeneketšup, pune, puljongipulber. Maitsesta. Kuumuta 15 minutit, sega aeg-ajalt. 

Samal ajal keeda lillkapsaõisikuid keevas vees umbes 10 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Nõruta, siis püreesta lillkapsaõisikud köögikombainis sojapiimaga ühtlaseks püreeks. Maitsesta korralikult soola-pipra ning muskaadiga. 

Kuumuta ahi 180 kraadini. 

Määri kolmandik läätsesegust 20x30 cm suurusesse ahjuvormi, siis aseta peale kiht lasanjeplaate. Siis veel kolmandik läätsedest, siis kolmandik lillkapsapüreest, siis lasanjeplaadid. Korda, kõige peale peaks jääma lasanjeplaadid ja lillkapsapüree. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 35-45 minutit. Umbes 10 minutit enne küpsetamise lõppu eemalda foolium, et roog saaks pealt veidi pruunistuda.

Mugandatud BBC Good Foodi lehelt

LISA KOMMENTAAR