Mandlivõi-pirnikook

Kreemine, tummine ja mandlirohke küpsetis. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g kookosrasva

100 g mandleid

200 g jahvatatud mandleid või mandlijahu

1 tl küpsetuspulbrit

0.25 tl soola

125 g vedelat mett

2 muna

1 suur küps pirn

Valmistamine

Sulata kookosrasv pliidil ja surista saumikseriga mandlid võiks. Sega omavahel kokku mandlivõi ja mandlijahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa mesi, sulatatud kookosrasv ja munad ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. 

Koori pirn, lõika tükkideks ja ja sega taina hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud kandlilisse ahjuvormi (18x24 cm) ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit. 

Retsept on mugandatud Ragne Värgi raamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid" (Ajakirjade Kirjastus 2014). 

LISA KOMMENTAAR