1 pikem üdikont
soolahelbeid ja musta pipart
Petersellisalat:2,5 dl hakitud siledalehist peterselli
1 punane sibul või 2 šalottsibulat
1 sl väikeseid kappareid
1 sl värskelt pressitud sidrunimahla
soola ja musta pipart
2 sl oliiviõli
Serveerimiseks:4 viilu krõbeda koorikuga ciabatta't või juuretisesaia
Lase lihunikul toruluu umbes 7-8 cm seibideks lõigata. Tõsta üdikondid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kondi laiem ots allpool. Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni üdi võdiseb, aga veel ära ei sula.
Samal ajal haki siledalehine petersell ja kapparid ning viiluta sibul, pane kaussi. Maitsesta salat soola-pipraga ning lisa sidrunimahl ja oliiviõli. Sega läbi.
Tõsta küpsenud üdikondid taldrikule, puista peale soolahelbeid ja jahvata värskelt musta pipart. Anna igale sööjale nuga või pikk sale lusikas, millega ta saab ise röstitud kontidest üdi välja uuristada ja krõbedale saiale määrida. Siis tõsta peale petersellisalatit.
Tuntud briti koka Fergus Hendersoni kuulus retsept (Roast Marrow and Parsley Salad), veidi tuunitud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Tõeline hõrgutis! Kahju, et meie kaubanduses neid parajaks lõigatud toruluid harva liigub. Aga hea saega saab seda hädapärast ise ka teha. Luu võib ka pikuti pooleks saagida ja samamoodi valmistada.
Röstitud luuüdi petersellisalatiga
Kuulsa briti koka Fergus Hendersoni viis üdikondi serveerimiseks.