Röstitud luuüdi petersellisalatiga

Kuulsa briti koka Fergus Hendersoni viis üdikondi serveerimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 pikem üdikont

soolahelbeid ja musta pipart

Petersellisalat:

2,5 dl hakitud siledalehist peterselli

1 punane sibul või 2 šalottsibulat

1 sl väikeseid kappareid

1 sl värskelt pressitud sidrunimahla

soola ja musta pipart

2 sl oliiviõli

Serveerimiseks:

4 viilu krõbeda koorikuga ciabatta't või juuretisesaia

Valmistamine

Lase lihunikul toruluu umbes 7-8 cm seibideks lõigata. Tõsta üdikondid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kondi laiem ots allpool. Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni üdi võdiseb, aga veel ära ei sula.

Samal ajal haki siledalehine petersell ja kapparid ning viiluta sibul, pane kaussi. Maitsesta salat soola-pipraga ning lisa sidrunimahl ja oliiviõli. Sega läbi. 

Tõsta küpsenud üdikondid taldrikule, puista peale soolahelbeid ja jahvata värskelt musta pipart. Anna igale sööjale nuga või pikk sale lusikas, millega ta saab ise röstitud kontidest üdi välja uuristada ja krõbedale saiale määrida. Siis tõsta peale petersellisalatit. 

Tuntud briti koka Fergus Hendersoni kuulus retsept (Roast Marrow and Parsley Salad), veidi tuunitud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 12.01.2018 16:06

Tõeline hõrgutis! Kahju, et meie kaubanduses neid parajaks lõigatud toruluid harva liigub. Aga hea saega saab seda hädapärast ise ka teha. Luu võib ka pikuti pooleks saagida ja samamoodi valmistada.