Tai lihakarri

Taihõngulist lihahautist võib teha nii veise- kui ka lambalihast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g veise või lamba praetükk

2 sl õli

1 sl Thai-Choice punast karripastat

2 sl sojakastet

400 g Thai-Choice kookospiima

0,5 punast ja 0,5 rohelist paprikat

Kaste:

200 g hapukoort

1 sl sinepit

3 tl kontsentreeritud tomatipastat

2 tl Thai-Choice punast karripastat

Valmistamine

Kuumuta vokis/potis õli.

Tükelda liha. Pruunista lihatükid õlis, lisa karripasta. Sega ja kuumuta paar minutit.

Lisa sojakaste ja kookospiim. Lase lihal kaane all tasasel tulel haududa umbes tund aega. Vajadusel lisa vedelikku.

Peaaegu küpsele roale lisa kuubikuteks lõigatud paprikatükid.
Kaunista maitserohelisega.

Sega kastmeained ja serveeri karri juurde.

Nipid ja soovitused:

  • Taimaal on laual alati vaid lusikas ja kahvel - nuga on köögis tarvitamiseks.
  • Eri firmade karripastad on väga erineva tulisusega. Soovitatav on igaks juhuks alguses alati vähem pastat lisada ja vajadusel veidi juurde lisada. 

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (17/1991). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 14.11.2010 16:00

Väga mõnus oli:)

Pille
postitatud 17.12.2016 17:33

Zoozi saadetud foto: