500 g seamaksa
500 g pekist sealiha või peekonit
1 sibul
1 õun
2 dl piima
75 g nisujahu
30 g anšoovisefileed
1 tl jahvatatud vürtspipart
1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
1 tl kuivatatud peenestatud loorberilehte
2 muna
Vormi vooderdamiseks:viilutatud peekonit
Haki peekon, õun ja sibul peeneks, hauta pannil klaasjaks.
Sega jahu piimaga, lisa pannile.
Peenesta seamaks ja anšoovised.
Sega maksasegu ja peekonisegu omavahel, maitsesta ja lisa lahtiklopitud munad.
Vooderda pasteedivorm peekoniviiludega.
Kalla maksa-pekisegu vormi, kata vorm fooliumiga. Aseta vorm 3/4 ulatuses kuuma veega täidetud suurde ahjuvormi.
Küpseta 175-kraadises ahju keskosas vesivannis umbes tund-poolteist.
Hoia ööpäev külmas, seejärrel serveeri viiludeks lõigatuna rukkileival.
Taani retsept (Leverpostej). Pildi tegi KIILIKE.
Meeldis aga niikaua küll ei küpsetanud (oli u 45-50 minutit) Tegin kaks vormi korraga ja teises oli püreestatud ahjuporgand lisaks ja loorber puudus - meeldis mulle rohkem.
Küpsetatud maksapasteet
Taani stiilis seamaksapasteet, kus hakkmass valmistatakse toorest seamaksast, mis seejärel vormi sees küpsetatakse.