Küpsetatud maksapasteet

Taani stiilis seamaksapasteet, kus hakkmass valmistatakse toorest seamaksast, mis seejärel vormi sees küpsetatakse.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g seamaksa

500 g pekist sealiha või peekonit

1 sibul

1 õun

2 dl piima

75 g nisujahu

30 g anšoovisefileed

1 tl jahvatatud vürtspipart

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

1 tl kuivatatud peenestatud loorberilehte

2 muna

Vormi vooderdamiseks:

viilutatud peekonit

Valmistamine

Haki peekon, õun ja sibul peeneks, hauta pannil klaasjaks.

Sega jahu piimaga, lisa pannile.

Peenesta seamaks ja anšoovised.

Sega maksasegu ja peekonisegu omavahel, maitsesta ja lisa lahtiklopitud munad.

Vooderda pasteedivorm peekoniviiludega.

Kalla maksa-pekisegu vormi, kata vorm fooliumiga. Aseta vorm 3/4 ulatuses kuuma veega täidetud suurde ahjuvormi.

Küpseta 175-kraadises ahju keskosas vesivannis umbes tund-poolteist.

Hoia ööpäev külmas, seejärrel serveeri viiludeks lõigatuna rukkileival.

Taani retsept (Leverpostej). Pildi tegi KIILIKE.

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 29.12.2010 10:38

Meeldis aga niikaua küll ei küpsetanud (oli u 45-50 minutit) Tegin kaks vormi korraga ja teises oli püreestatud ahjuporgand lisaks ja loorber puudus - meeldis mulle rohkem.