Rosmariinikreekerid

Süsivesikutevaesed kreekerid. 

Kogus
30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

100 g linaseemnejahu või ise jahvatatud linaseemneid

50 g chia-seemneid

50 g puhastatud kanepiseemneid

1 muna

1 munavalge

2 sl vedelat kookosrasva (ideaalis MCT-õli)

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 rosmariinioksa

1 sl meresoolahelbeid

1.2 dl vett

Valmistamine

Valmista esmalt lina- ja Chia-seemne jahu. Pane seemned kohvivesikusse ning peenesta ühtlaseks pulbriks (u 10 sekundit). 

Kuumuta ahi 150 C.

Pane linaseemnejahu, Chia-seemnejahu ja kanepiseemned suurde kaussi. Lisa kookosõli, oliiviõli ja meresool. 

Kannmikseris sega muna, munavalge, rosmariinilehed ja vesi. Püreesta umbes 10 sekundit. Lisa see märg segu kuivainetele, sega hästi korralikult läbi ja lase tainal tund aega puhata. 

Tunni aja pärast peaks tainas olema üsna kuiv, aga veel elastne, nii et saad selle kausis palliks suruda. Vajadusel lisa paar lusikatäit vett.

Aseta tööpinnale küpsetuspaber, sellele kreekeritainas. Suru käte või puulusika abil paadiks, siis aseta peale teine küpsetuspaber. Rulli tainarulli abil ja kahe küpsetuspaberilehe vahel umbes 6 mm paksuseks plaadiks. Eemalda ettevaatlikult pealmine paber. 

Lõika tainaplaat terava noa abil ruutudeks või ristkülikuteks. 

Libista küpsetuspaber ja tainas ahjuplaadile ning küpseta 150-kraadises ahjus umbes 30 minutit (kui kreekerid pole piisavalt krõbedad, siis pane ahju tagasi, aga keera ahi kinni. Lase küpsistel ahjus olla, kuni ahi on jahtunud). 

Mugandatud The Nourished Caveman lehelt. 

LISA KOMMENTAAR