Suitsukeel tarrendis

Keel tarrendis on üsna klassikaline pidulauaroog. Väga maitsev jääb aga ka suitsukeel tarrendis. Kui valmistada tarrendid väikests süldivormides, siis sobivad need hästi ka nn Rootsi lauale - miks mitte jõulude ajal!

Kogus
48 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suitsuseakeelt

8 dl kvaliteetset puljongit

30 g želatiini

peterselli

1 keedetud porgand

natuke herneid

Valmistamine

Paisuta želatiin väheses külmas vees, lisa soojale puljongile. Sega, kuni želatiin on lahustunud. 

Kasta väikesed süldivormid külma vee sees märjaks ja kalla nende põhja natuke puljongit, tõsta jahedasse tahenema. Samal ajal lõika suitsukeel kuubikuteks ja keeduporgand seibideks. 

Võta süldivormid külmast. Pane iga põhja porgandiviil, petersellileht, paar hernest ja keelekuubikuid, nii et vormi peale jääb natuke vaba ruumi. Kalla peale želatiiniga puljong ja tõsta külma tarduma. 

Enne serveerimist tõsta vormid korraks sooja vette ja kummuta siis suitsukeeletarrend taldrikule. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ILSE.

LISA KOMMENTAAR