Keel tarrendis on klassikaline pidulauaroog. Väga maitsev jääb aga ka suitsukeel tarrendis. Kui valmistada tarrendid väikests süldivormides, siis sobivad need hästi ka nn Rootsi lauale - miks mitte jõulude ajal!
Paisuta želatiin väheses külmas vees, lisa soojale puljongile. Sega, kuni želatiin on lahustunud.
Kasta väikesed süldivormid külma vee sees märjaks ja kalla nende põhja natuke puljongit, tõsta jahedasse tahenema. Samal ajal lõika suitsukeel kuubikuteks ja keeduporgand seibideks.
Võta süldivormid külmast. Pane iga põhja porgandiviil, petersellileht, paar hernest ja keelekuubikuid, nii et vormi peale jääb natuke vaba ruumi. Kalla peale želatiiniga puljong ja tõsta külma tarduma.
Enne serveerimist tõsta vormid korraks sooja vette ja kummuta siis suitsukeeletarrend taldrikule.
Suitsukeel tarrendis
Keel tarrendis on klassikaline pidulauaroog. Väga maitsev jääb aga ka suitsukeel tarrendis. Kui valmistada tarrendid väikests süldivormides, siis sobivad need hästi ka nn Rootsi lauale - miks mitte jõulude ajal!