Lõhe punases karri-kookosekastmes

Kiiresti valmiv ja maitseküllane kalaroog, mis meeldib nii suurtele kui ka väikestele. 

Lihtsama - ja ikka väga maitsva versiooni jaoks - jäta kalakaste ja kahvrilaimilehed välja.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 sl Tai punast karripastat

1 sibul

400 g kookospiima

1 sl Tai kalakastet

1 sl suhkrut

6 kahvrilaimilehte või paar laimi

600 g lõhefileed

400 g rohelisi ube või spargelkapsaõisikuid või paprikaribasid või suhkruhernekaunu

hakitud värsket koriandrit

Serveerimiseks:

aurutatud jasmiiniriisi

Valmistamine

Puhasta kalafilee luudest, lõika suurteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul.

Kuumuta õli suurel pannil, lisa punane karripasta. Sega juurde sibul ja prae sejärel tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud. 

Lisa kookospiim, kalakaste, suhkur ja kahvrilaimilehed ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, siis lisa suured lõhekuubikud ning köögiviljad. Kuumuta tasasel tulel 5 minutit, kuni kala on küps ja köögiviljad pehmed. 

Puista peale koriander ja serveeri näiteks keedetud (jasmiini)riisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Meie panime 1 sl Thai-Choice punast karripastat ja väikeste lastega perele sellest täitsa piisas. Lõhe jätame keskelt õrnalt roosaks.
  • Kui Sul kahvrilaimi lehti pole, siis võid lisada kastmele veidi laimimahla. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Anne
postitatud 06.01.2012 19:46

superhea! lihtne ja kiiresti valmistatav (ma ube ei lisanud)

Üllekas
postitatud 19.01.2011 09:47

Maitses teine päris hea.

Gerli
postitatud 21.03.2013 10:47

Väga hea, aga ma panin paprikat ning ube mõlemaid ning hautasin neid enne lõhe panemist ikka kauem kui 5 minutit

Mina
postitatud 25.11.2014 15:41

Kui kaffiri laimi lehte pole, kas võiks asendada laimimahlaga?

Pellenovelle
postitatud 26.11.2014 16:11

Huvitav, värskendav ja lihtne teha; rahuldab väga hästi igatsust Aasia järele. Igaks juhuks hoiatan, et ka 1 spl punast karrit kogu roa peale võib mõne lapse maitsemeelele saatuslikuks saada. Et siis panna natuke veel vähem?

Pille
postitatud 27.11.2014 19:21

<p> KADRI, huvitav, et meil see 1 sl (triiki, mitte kuhjaga!) oli täiesti sobiv. Lapsed kugistasid kahe suupoolega ja lapsevanematele tundus, et maitset ja väikest tulisust oli ka. Aga eks maitsed ongi erinevad. </p> <p> MINA - aga mul ju kenasti retseptis kirjas, et timmi siis laimimahlaga maitse parajaks ;) Mul endal olid kuivatatud laimilehed - need lisasin kastmesse, värskust lisasin laimimahla ja -koorega. </p>

Katrin Uusmaa
postitatud 15.11.2015 22:40

Tõeline elamus argipäeva lõpuks! Ja valmib kiirelt :)

Jaanika
postitatud 13.10.2023 13:39

Mõnus argieine! Meie maitse järgi võiks karripastat rohkemgi panna ja väga oluline on ka see, et lõhe oleks eenevalt soolamata.