1 sl õli
1 sl Tai punast karripastat
1 sibul
400 g kookospiima
1 sl Tai kalakastet
1 sl suhkrut
6 kahvrilaimilehte või paar laimi
600 g lõhefileed
400 g rohelisi ube või spargelkapsaõisikuid või paprikaribasid või suhkruhernekaunu
hakitud värsket koriandrit
Serveerimiseks:aurutatud jasmiiniriisi
Puhasta kalafilee luudest, lõika suurteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul.
Kuumuta õli suurel pannil, lisa punane karripasta. Sega juurde sibul ja prae sejärel tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud.
Lisa kookospiim, kalakaste, suhkur ja kahvrilaimilehed ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, siis lisa suured lõhekuubikud ning köögiviljad. Kuumuta tasasel tulel 5 minutit, kuni kala on küps ja köögiviljad pehmed.
Puista peale koriander ja serveeri näiteks keedetud (jasmiini)riisiga.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
superhea! lihtne ja kiiresti valmistatav (ma ube ei lisanud)
Maitses teine päris hea.
Väga hea, aga ma panin paprikat ning ube mõlemaid ning hautasin neid enne lõhe panemist ikka kauem kui 5 minutit
Kui kaffiri laimi lehte pole, kas võiks asendada laimimahlaga?
Huvitav, värskendav ja lihtne teha; rahuldab väga hästi igatsust Aasia järele. Igaks juhuks hoiatan, et ka 1 spl punast karrit kogu roa peale võib mõne lapse maitsemeelele saatuslikuks saada. Et siis panna natuke veel vähem?
<p> KADRI, huvitav, et meil see 1 sl (triiki, mitte kuhjaga!) oli täiesti sobiv. Lapsed kugistasid kahe suupoolega ja lapsevanematele tundus, et maitset ja väikest tulisust oli ka. Aga eks maitsed ongi erinevad. </p> <p> MINA - aga mul ju kenasti retseptis kirjas, et timmi siis laimimahlaga maitse parajaks ;) Mul endal olid kuivatatud laimilehed - need lisasin kastmesse, värskust lisasin laimimahla ja -koorega. </p>
Tõeline elamus argipäeva lõpuks! Ja valmib kiirelt :)
Mõnus argieine! Meie maitse järgi võiks karripastat rohkemgi panna ja väga oluline on ka see, et lõhe oleks eenevalt soolamata.
Lõhe punases karri-kookosekastmes
Kiiresti valmiv ja maitseküllane kalaroog, mis meeldib nii suurtele kui ka väikestele.
Lihtsama - ja ikka väga maitsva versiooni jaoks - jäta kalakaste ja kahvrilaimilehed välja.