Kana-katsu

Ehk Jaapani kanakarri. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sibulat

2 sl õli

5 purustatud küüslauguküünt

1 sl (kuhjaga) keskmise teravusega karripulbrit

1 sl nisujahu

6 dl kanapuljongit

sorts mett

2 sl mirinit ehk magusat riisiveini

2 sl sojakastet

3 kanafileed

50 g nisujahu

soola ja musta pipart

1 muna

100 g tavalist või Panko riivsaia

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Lõika sibulad viiludeks, prae neid 2 sl õlis pehmeks (u 10 minutit). Lisa küüslauk ja prae 5 minutit. Sega juurde karripulber ja 1 sl jahu, siis kanapuljong. Maitsesta ja hauta umbes 15 minutit. Siis püreesta kannmikseris ühtlaseks. 

Pane kaste uuesti potti, lisa mesi, mirin ja sojakaste. Hoia kastet soojas. 

Tambi kanafileed tainarulliga õhemaks. 

Pane 50 g jahu kaussi, maitsesta soola-pipraga. Teise kaussi pane muna, kolmandasse riivsai. 

Kasta kanafileed esmalt jahusse, siis munasse ja siis paneeri riivsaias. 

Prae kuumas õlis mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni kanafileed on kuldpruunid. Lõika viiludeks, serveeri koos kastme ja riisiga. 

Briti Delicious ajakirjast.

LISA KOMMENTAAR